Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Trucuri vestimentare eficiente pentru a-ți pune în valoare forma corpului

Trucuri vestimentare eficiente pentru a-ți pune în valoare forma corpului

  Te-ai săturat, nu-i așa? Să vezi că hainele pe care le porți nu-ți pun în valoare forma corpului. Să te critici continuu pentru că hainele nu-ți vin bine… Să te simți mereu inconfortabil în propria piele…

  Ai încercat o mulțime de stiluri și tendințe, dar nimic nu pare să funcționeze cu adevărat pentru tine?

  Ei bine, azi te invit să renunți la această luptă și să descoperi cum îți poți evidenția trăsăturile ca să te simți încrezătoare și confortabilă în propria piele.

  Adevărul e că nu există o formulă magică care să se potrivească tuturor, deoarece fiecare corp este unic și frumos în felul său.

  Așadar în continuare voi explora diferitele tipuri de corp și voi dezvălui sfaturi și trucuri simple, dar eficiente, care te vor ajuta să-ți pui în valoare silueta într-un mod estetic și armonios.

  Hai să începem…

  Trucuri vestimentare pentru forma corpului triunghi (pară)

  Silueta triunghi sau silueta pară, caracterizată prin șolduri proeminente, umeri înguști și talie definită, este cea mai comună formă întâlnită la femei… Și iată vestea bună: această siluetă poate fi ușor echilibrată prin intermediul hainelor.

  Hai să descoperim cum…

  Adaugă volum în partea de sus

  Optează pentru bluze sau cămăși decorate cu volane, aplicații, epoleți sau mâneci bufante, care creează impresia de volum și echilibrează frumos lățimea șoldurilor.

  Atrage atenţia în partea de sus a corpului

  Pentru a obține acest efect, apelează cu încredere la accesorii care ies în evidență. Alege coliere sau cercei statement, pălării elegante, eșarfe de mătase și ochelari de soare care atrag privirile către față.

  Accentuează talia

  Subliniază-ți talia îngustă folosind curele sau optează pentru bluze şi cămăşi introduse în pantaloni sau fuste.

  Maschează şoldurile

  Croiala evazată atât la fuste, cât şi la pantaloni te ajută să maschezi foarte bine lățimea şoldurilor. Așadar, îmbracă-le cu încredere.

  Plasează linii verticale în partea de jos

  Liniile verticale au efect de alungire și subțiere. Așadar, folosește aceste linii începând de la talie în jos, ca să subțiezi șoldurile și să alungești picioarele.

  Iată trei ținute create cu ajutorul acestor trucuri:

  forma corpului pară

  Trucuri vestimentare pentru forma corpului ovală (măr)

  Silueta ovală sau silueta măr, adică cea caracterizată prin talie plină și umeri, respectiv șolduri mai înguste, poate fi destul de dificil de echilibrat. Totuşi, aplicând câteva trucuri vestimentare, poţi obţine o imagine elegantă și sofisticată.

  Hai să vedem…

  Atrage atenţia la faţă şi la picioare

  Un mod excelent de a camufla zona de mijloc este să atragi atenția în altă direcție. Poți îndrepta privirea spre față folosind coliere și cercei statement sau decolteuri în formă de V.

  În plus, merită să acorzi atenție picioarelor tale, care sunt frumoase și subțiri. Scoate-le în evidență prin purtarea pantofilor colorați.

  Creează linii verticale în partea de sus

  Pentru a subția și alungi trunchiul, folosește cu încredere linii verticale.

  Optează pentru rochii și bluze cu dungi verticale sau, în cazul în care alegi cardigane, sacouri și jachete, lasă-le descheiate pentru a crea două linii verticale.

  Alege materiale fluide sau netede în partea de sus

  Materialele fluide curg armonios în jurul corpului, fără să adauge volum. În același timp, materialele netede creează iluzia unei siluete mai subțiri.

  Creează o coloană de culoare

  O coloană de culoare funcționează ca o linie verticală ce îndrumă privirea de sus până jos într-un flux continuu. Aceasta împiedică privirea să se oprească în mijloc, astfel se creează iluzia unei siluete mai înalte și mai subțiri.

  Pentru a crea o coloană de culoare, poți alege o ținută monocromatică.

  Evită detaliile în zona de mijloc

  Imprimeurile de dimensiuni mari, curelele și liniile orizontale captează atenția. Dacă le plasezi la abdomen, privirea va fi atrasă exact în acea zonă pe care dorești să o ascunzi. Prin urmare, ar fi bine să le eviți.

  Citește și articolul → 6 greșeli de evitat când vrei să-ți ascunzi burta

  Iată trei ținute create cu ajutorul acestor trucuri:

  silueta măr

  Trucuri vestimentare pentru forma corpului dreptunghi

  Silueta dreptunghiulară sau androgină, cu umeri, talie și şolduri de dimensiuni aproape egale, e ușor de îmbrăcat, de aceea o vedem adesea la prezentările de modă. Cu toate acestea, dacă dorești să aduci un aer mai feminin sau să distragi atenția de la lipsa taliei, există câteva trucuri pe care le poți încerca.

  Hai să vedem…

  Creează iluzia de talie subţire

  Dacă adaugi volum în partea de sus sau în partea de jos, prin comparație talia va părea mai îngustă.

  Pentru a adăuga volum în partea de sus, poți opta pentru bluze cu detalii ample și voluminoase. În schimb, pentru a obține volum în partea de jos, poți alege fuste cloș, de exemplu.

  Plasează linii verticale în partea de sus

  Liniile verticale îndrumă privirea în jos, astfel ochiul nu mai observă absența taliei. Poți obține acest efect purtând cămăși sau bluze cu dungi verticale sau adăugând un strat suplimentar deschis în față.

  Atrage atenţia la faţă şi la picioare

  Dacă atragi atenția la față și picioare, privirea nu se mai îndreaptă spre zona din mijloc. Așadar, poartă cercei și coliere statement, decolteuri adânci și pantofi în culori vibrante. Toate aceste mici detalii ies în evidență și atrag atenția.

  Evită liniile orizontale în zona taliei

  Evită curelele și cusăturile orizontale în jurul taliei, deoarece atrag atenția și accentuează lipsa curburii. În schimb, poți opta pentru linii orizontale plasate strategic în zona șoldurilor sau sub bust.

  Iată trei ținute create cu ajutorul acestor trucuri:

  forma corpului dreptunghi

  Trucuri vestimentare pentru silueta clepsidră

  Forma corpului clepsidră, cu șolduri și umeri de aceeași lățime și talie îngustă, e o siluetă echilibrată și feminină, care poate fi pusă în valoare cu ușurință.

  Iată cum poți scoate în evidență frumusețea ta:

  Atrage atenţia la faţă

  Datorită formelor tale atrăgătoare, ochii se vor îndrepta instinctiv către curburile tale. Cu toate acestea, în comunicare, e esențial ca interlocutorul să-și îndrepte privirea către ochii tăi. De aceea, încearcă să atragi atenția asupra feței cu ajutorul unor coliere sau cercei statement.

  Subliniază talia

  Talia ta este un atu de care ar trebui să fii mândră. Așadar, arată tuturor că ai o talie subțire și evidențiaz-o folosind linii orizontale, curele sau cordoane.

  Echilibrează șoldurile

  Dacă ai impresia că șoldurile tale sunt proeminente, echilibrează-le cu ajutorul pantalonilor și a fustelor drepte sau evazate.

  Evită să devii prea provocatoare

  Fiindcă ai o siluetă cu forme frumos conturate, hainele foarte strâmte pot crea o impresie excesiv de sexy. Dacă nu dorești acest lucru, e mai bine să optezi pentru îmbrăcăminte care urmează linia corpului fără a se lipi de el.

  Iată trei ținute create cu ajutorul acestor trucuri:

  silueta clepsidră

  Trucuri vestimentare pentru silueta triunghi inversat

  Forma corpului triunghi inversat, caracterizată prin umeri mai laţi decât talia și şoldurile, e destul de rară, dar poate fi îmbrăcată cu uşurinţă.

  Hai să vedem…

  Păstrează simplitatea în partea de sus

  Dacă nu vrei să atragi atenţia asupra umerilor tăi, optează pentru bluze şi cămăşi simple, care nu au detalii în zona umerilor.

  Cu alte cuvinte, evită topurile cu decolteu larg, umeri căzuţi, epoleţi sau volane, deoarece acestea accentuează lăţimea umerilor.

  Plasează linii orizontale la șolduri

  Liniile orizontale creează iluzia de lăţime în zona în care sunt plasate. Prin urmare, plasează aceste linii în zona şoldurilor pentru a echilibra vizual umerii.

  Adaugă volum în partea de jos

  Pentru a echilibra proporţiile, adaugă volum în partea inferioară a corpului, la fel ca şi cu liniile orizontale. Poţi obţine volum purtând fuste cloş sau pantaloni cu croială amplă.

  Atrage atenţia la picioare

  Pentru a distrage atenţia de la umeri, alege o culoare vibrantă pentru partea inferioară a siluetei. Astfel, atragi atenţia la picioare.

  Poţi obţine acest efect purtând pantaloni sau fuste în culori accentuate sau încălţăminte cu un aspect deosebit, cum ar fi cea metalizată sau colorată.

  O altă metodă eficientă e să sufleci puţin pantalonii, astfel încât să se vadă gleznele. Zonele expuse întotdeauna captează privirile.

  Iată trei ținute create cu ajutorul acestor trucuri:

  forma corpului triunghi inversat

  În încheiere, vreau să-ți amintesc faptul că cel mai important aspect al imaginii tale, nu e forma corpului, ci să te iubești pe tine însăți.

  Citește și articolul → De ce e crucial să-ți apreciezi și să-ți iubești corpul

  Acceptă-ți corpul așa cum este și învață să-l pui în valoare în fiecare zi, fiindcă ești frumoasă exact așa cum ești.

  Fii mândră de cine ești și de felul în care arăți, pentru că sentimentele de încredere și acceptare de sine te ajută să strălucești mai puternic decât orice haină.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com, shutterstock.com, trendme.net

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)