Sari la conținut
Prima pagină » Blog de stil » Cum să creezi iluzia că ai picioare mai lungi

Cum să creezi iluzia că ai picioare mai lungi

  Multe dintre noi dorim să creăm iluzia unor picioare mai lungi. Indiferent dacă vrem să ne echilibrăm proporțiile, să părem mai înalte sau, pur și simplu, să ne evidențiem picioarele lungi, obiectivul nostru este același: să ne simțim mai încrezătoare și mai frumoase.

  Nu știu dacă picioarele se pot lungi prin exerciții sau operații și nici nu vreau să mă gândesc la asta, însă știu că putem crea iluzia de alungire prin articole vestimentare potrivite și câteva trucuri de styling.

  Dacă și tu îți dorești picioare mai lungi, hai să vedem cum să faci asta cu ajutorul vestimentației.

  Principiul de bază este să plasezi linia orizontală de la talie, care secționează silueta în două, cât mai sus posibil. Iar de la talie în jos, creează continuitate până la podea.

  Cum faci asta?

  Articole vestimentare care lungesc vizual picioarele

  Alege jachete și sacouri scurte

  Tivul jachetelor și sacourilor formează o linie orizontală și, cu cât este așezată mai sus, cu atât scurtează trunchiul și lungește picioarele.

  Așadar, alege jachete și sacouri scurte care se opresc în talie sau la șoldul de sus. De asemenea, sacourile și cardiganele tip bolero, care se termină sub bust, sunt opțiuni excelente dacă vrei să creezi iluzia că ai picioare mai lungi.

  Optează pentru pantaloni lungi cu talie înaltă

  Betelia pantalonilor este de fapt linia orizontală care împarte silueta în două. Cu cât talia pantalonilor este mai înaltă, cu atât picioarele par mai lungi. În plus, talia înaltă te ajută să camuflezi burta și colăceii.

  De asemenea, alege pantaloni lungi în locul celor 3/4 (până sub genunchi) şi 7/8 (până la gleznă), care scurtează vizual picioarele. Croielile evazate sau bootcut sunt alegeri bune pentru că trec peste pantofi și ajung până în pământ, creând astfel continuitate de la talie până la podea. Astfel picioarele par mai lungi.

  Dacă vrei să accentuezi și mai mult lungimea picioarelor, caută pantaloni cu detalii verticale, cum ar fi pantaloni călcați la dungă sau pantaloni cu dungi verticale.

  Un alt aspect la care trebuie să fii atentă atunci când îți alegi pantalonii, în special blugii, sunt decolorările sau uzura. Fiindcă aceste detalii atrag privirea, se întrerupe continuitatea verticală, iar astfel picioarele par mai scurte vizual. Deci, în locul blugilor cu decolorări sau uzură, optează pentru blugi într-o culoare uniformă.

  Alege fuste și rochii mini sau maxi cu talie înaltă

  La fel ca în cazul pantalonilor, alege rochii și fuste cu talie înaltă pentru a crea iluzia că ai picioare mai lungi.

  În ceea ce privește lungimea, evită fustele și rochiile midi care scurtează picioarele. În schimb, optează pentru lungimea mini (până la genunchi) sau maxi (până la podea).

  Pentru un efect de alungire și mai pronunțat, alege rochii sau fuste cu detalii verticale, cum ar fi fuste cu pliuri, rochii cu dungi verticale sau fuste cu unul sau două rânduri de nasturi. Orice detaliu vertical care îndreaptă privirea în sus și în jos, creând astfel iluzia de alungire.

  Poartă încălţăminte cu vârf ascuţit și/sau cu toc, platformă

  Pantofii cu toc sau cu platformă adaugă câțiva centimetri în plus la înălțime, deci sunt alegeri bune. De asemenea, alege încălțăminte cu vârf ascuțit sau migdală, deoarece acestea creează iluzia de picioare mai lungi în față, spre deosebire de vârful pătrat sau rotund, care scurtează vizual picioarele.

  Citește și articolul: Trucuri de stil ca să pari mai înaltă și mai slabă fără efort

  Trucuri de styling ca să creezi iluzia că ai picioare mai lungi

  Introdu bluza/cămaşa în fustă sau pantaloni

  Tivul bluzei sau al cămășii formează o linie orizontală. Dacă acest tiv cade în dreptul șoldului, picioarele se scurtează semnificativ. Așadar, introdu bluza sau cămașa în fustă sau pantaloni.

  Poți introduce împrejur sau doar în față, cum îți place. Important este ca linia orizontală să fie cât mai sus.

  Suflecă mânecile lungi până la cot

  Tivul mânecilor creează două linii orizontale scurte, care sunt percepute de ochi ca o linie lungă neîntreruptă, ce desparte silueta. Așa cum știi deja, cu cât această linie este așezată mai sus, cu atât picioarele par mai lungi.

  Prin urmare, suflecă sau împinge în sus mânecile lungi ale cămășilor, bluzelor, sacourilor, jachetelor sau rochiilor, atunci când croiala îți permite.

  Poartă cureaua cât mai sus

  Cureaua este tot o linie orizontală, care secționează silueta. Așadar, ca să creezi iluzia că ai picioare mai lungi poart-o la talia naturală (mai sus de buric) sau sub bust (în funcție de forma siluetei tale) peste bluze, cămăși neintroduse, sacouri sau rochii.

  Atunci când pui o curea la fustă sau pantaloni, alege-o în ton cu pantalonii sau fusta. De exemplu, la pantaloni negri, poartă o curea neagră, iar la o fustă galbenă, poartă o curea galbenă, și așa mai departe.

  Poartă încălţăminte în ton cu pantalonii sau cu ciorapii

  Un truc eficient pentru a crea iluzia de picioare mai lungi este să alegi pantofi în ton cu pantalonii sau cu ciorapii, adică să fie de aceeași culoare sau de o nuanță apropiată. Astfel, creezi o continuitate vizuală de la talie până în vârful degetelor și obții un efect de alungire.

  De exemplu, dacă porți pantaloni albi, alege încălțăminte albă. La pantaloni negri, optează pentru pantofi negri; iar pentru ciorapii nude, alege pantofi în aceeași nuanță. Aplică acest truc și atunci când încalți pantofi cu barete, deoarece baretele sunt linii orizontale care scurtează vizual picioarele.

  Dacă optezi pentru fusta, poți să prelungești și mai mult picioarele dacă alegi o fustă în aceeași nuanță cu ciorapii și cu pantofii. De exemplu: fustă neagră cu ciorapi negri și pantofi negri.

  Sau alege cizme lungi, astfel încât fusta să cadă peste ele. În acest caz nu mai are importanță ce culoare au ciorapii deoarece nu se văd.

  Acestea sunt trucurile care te ajută să creezi iluzia că ai picioare mai lungi. Încearcă-le și adoptă doar ce funcționează pentru tine.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)