Sari la conținut
Prima pagină » Blog de stil » Trucuri de stil ca să pari mai înaltă și mai slabă fără efort

Trucuri de stil ca să pari mai înaltă și mai slabă fără efort

  Aproape fiecare femeie vrea să pară mai înaltă și mai slabă. Este un ideal de frumusețe promovat atât de intens în mass-media, încât s-a înrădăcinat puternic în subconștientul nostru și a devenit obiectivul nostru stilistic.

  Desigur, nu promovez ideea de a ne îmbrăca pentru a ne încadra într-un anumit standard. Consider că fiecare dintre noi suntem frumoase și valoroase indiferent de forme și dimensiuni.

  Dar dacă ne simțim mai încrezătoare, mai frumoase și mai atrăgătoare când arătăm mai înalte și mai slabe, atunci ar trebui să facem asta. Pentru că atunci nu ne îmbrăcăm pentru alții, ci pentru noi înșine. Și asta este o formă de iubire de sine.

  Așadar, dacă îți dorești să pari mai înaltă și mai slabă, fără înfometare, fără sudoare excesivă, fără luptă, atunci hai să vedem trucurile vestimentare care te pot ajuta să îți atingi acest obiectiv.

  Pași să pari mai înaltă și mai slabă

  Îmbracă-ți corect silueta

  Dacă vrei să pari mai înaltă și mai slabă, primul și cel mai important pas pe care trebuie să îl faci este să alegi hainele potrivite formei și proporțiilor corpului tău.

  În primul rând, optează pentru haine care se potrivesc bine cu forma corpului tău.

  Citește și articolul: Trucuri vestimentare prin care să îți pui în valoare forma corpului

  Evită hainele prea largi sau prea strâmte, deoarece acestea îți distorsionează silueta. În schimb, alege haine care îți îmbrățișează curburile frumoase, în timp ce acoperă cu discreție zonele care nu îți plac.

  De asemenea, alege lungimile potrivite pentru sacouri, jachete, paltoane, fuste și rochii, astfel încât să se potrivească cu statura ta. Regula este simplă: dacă ești mai scundă, optează pentru haine mai scurte; iar dacă ești înaltă, încearcă haine mai lungi.

  Citește și articolul: Silueta Scundă vs Silueta Înaltă: Cum să alegi hainele potrivite

  Adaugă linii verticale în ținută

  Un alt truc simplu este adăugarea de linii verticale în ținută. Acestea ghidează privirea în sus și în jos, creând iluzia unei siluete mai înalte și mai slabe.

  Pentru a crea aceste linii, începe cu dungi verticale. Le poți găsi pe diverse articole precum bluze, cămăși, rochii, fuste sau pantaloni.

  Un alt mod ingenios de a integra linii verticale în ținute este să porți sacouri, cardigane sau jachete deschise în față. Acestea creează două linii verticale, care au efect de alungire și subțiere.

  Fustele plisate sau pantalonii la dungă sunt, de asemenea, alegeri înțelepte. Aceste piese nu doar că îți alungesc silueta, dar adaugă și o notă de eleganță întregii tale ținute.

  Folosește cât mai puține linii orizontale în ținută

  Liniile orizontale secționează și lățesc silueta, făcându-te să pari mai scundă și poate chiar mai plinuță decât ești în realitate.

  Prin urmare, evită orice detaliu orizontal, precum mâneci scurte cu tiv orizontal, buzunare la aceeași înălțime, volane, fermoare sau alte ornamente dispuse orizontal. De asemenea, renunță la baretele de la sandale sau pantofi, care sunt tot linii orizontale.

  Alungește o parte a corpului

  Dacă împarți silueta în două jumătăți egale, pari mai scundă. Dar, dacă alungești o parte a corpului, silueta ta va părea mai înaltă și mai slabă.

  În funcție de forma corpului, poți alungi fie trunchiul, fie picioarele.

  Dacă vrei să alungești trunchiul, alege decolteuri adânci în formă de V; tunici, bluze și rochii drepte, în formă de A, cu talie înaltă sau joasă; sacouri și cardigane care ating șoldurile.

  În schimb, dacă vrei să îți alungești picioarele, optează pentru sacouri sau jachete scurte care se opresc la talie (crop); pantaloni și fuste cu talie înaltă; pantaloni evazați lungi; fuste și rochii deasupra la genunchi sau lungi.

  În ceea ce privește pantofii, optează pentru cei cu vârf ascuțit și decupaj alungit.

  Alege nuanțe apropiate pentru partea de sus și partea de jos

  Dacă folosești un contrast de culori între partea de sus și partea de jos, vizual divizezi silueta, ceea ce creează impresia de statură mai mică.

  În schimb, alege o ținută monocromatică sau în nuanțe similare. Acestea creează un aspect fluid și uniform, fără întrerupere orizontală.

  Dacă preferi ținutele în culori în contrastante, o variantă mai potrivită ar fi să creezi contrast între primul și al doilea strat, de exemplu între bluză și sacou.

  Avantajul acestui truc este că nu trebuie să te rezumi la culorile închise. Poți folosi și nuanțe deschise, pentru că efectul este similar.

  Acestea sunt iluziile optice care te ajută să pari mai înaltă și mai slabă.

  În încheiere, vreau să îți reamintesc că ești frumoasă și valoroasă, iar înălțimea și silueta nu definesc cine ești ca persoană. Este important să te accepți și să te iubești așa cum ești.

  Citește și articolul: De ce este crucial să îți apreciezi și să îți iubești corpul

  Trucurile de stil pe care le-am prezentat în acest articol sunt doar câteva instrumente care te pot ajuta să te simți mai încrezătoare și mai bine în pielea ta.

  Adoptă ce funcționează pentru tine și ignoră restul.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com, trendme.net

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)