Sari la conținut

Secretul unui stil personal autentic

Când am devenit consultant vestimentar cu acte în regulă, am început să cercetez cum se îmbracă stilistele și să-mi construiesc o garderobă prin care să transmit că sunt o profesionistă în domeniu.

În perioada aceea am creat și formulele de compunere a ținutelor, pe care mai apoi le-am publicat în cartea Rețete de Stil – care a fost primit cu bucurie de către clientele mele. Chiar și acum primesc mesaje de mulțumire pentru ea.

Atunci eram entuziasmată de schimbarea de stil și mândră că am reușit să reduc cheltuielile.

Însă, după un timp mi-am dat seama că garderoba mea nu era perfectă, deoarece mai aveam haine în care mă simțeam inconfortabil.

Pentru că vroiam să înțeleg de ce unele haine mă fac să mă simt bine, iar altele nu, am început să studiez psihologia vestimentației. Și am descoperit că stilul meu personal nu era 100% autentic, iar garderoba nu mă reprezenta în totalitate, pentru că nu erau în concordanță cu personalitatea mea.

Vezi tu, ceea ce porți nu-i doar despre modă sau stil. E mult mai profund de atât.

De fiecare dată când te îmbraci, transmiți un mesaj despre tine. Alegând haine care nu se potrivesc cu personalitatea ta, transmiți un mesaj care creează o contradicție între imaginea ta și adevărata ta natură.

Spui oamenilor un lucru prin cuvintele tale și comportamentul tău, dar total altceva prin aspect. Acest lucru îi derutează și duce la tot felul de neînțelegeri și neclarități.

Știu că e atât de ușor să cazi în capcana de a îmbrăca anumite haine doar ca să te integrezi într-un anumit grup sau ca să impresionezi pe cineva. După cum ți-am spus, am comis-o și eu.

Dar mesajul pe care îl transmiți e că nu te simți confortabil în propria piele, că nu te cunoști sau că încerci să fii altcineva. Astfel îți subminezi propria autenticitate și putere. Pe lângă asta, te simți incomodă, nesigură, falsă, îți faci constant griji despre ce cred ceilalți despre tine. Și asta te epuizează, atât mental, cât și emoțional. Îți spun din experiență.

Însă, atunci când porți haine care reflectă personalitatea ta, dezvălui lumii adevărata ta identitate. Devii autentică și oamenii știu la ce să se aștepte de la tine.

De aceea e important să te îmbraci în așa fel încât să exprimi clar cine ești. În acest fel, îți evidențiezi și energia naturală prin care atragi oameni care rezonează cu tine și te apreciază.

Dar poate cel mai important aspect e că, atunci când te îmbraci autentic, îi inspiri și pe alții să facă același lucru. Devii un model pentru ceilalți, în special pentru copiii tăi, dacă ai.

Însă nu-i vorba doar despre mesajul pe care îl transmiți. E vorba și despre cum te simți în interior.

Când porți haine care reflectă cu adevărat personalitatea ta, se întâmplă ceva magic.

Te simți confortabil în propriul corp. Nu încerci să fii altcineva, nu te preocupă ce cred ceilalți despre tine și nici nu încerci să te conformezi așteptărilor lor. Pur și simplu ești tu însăți și asta-i o senzație puternică.

Te simți autentică. Radiezi o energie naturală pe care oamenii o simt și devii un magnet pentru succes, fericire și împlinire.

De fapt, cercetările au arătat că ceea ce porți are un impact direct și asupra stării tale de spirit și stimei de sine. Când porți haine care te fac să te simți bine, ai gânduri și emoții pozitive, te simți mai încrezătoare, mai sigură pe tine. Și când te simți bine cu tine, ești mai dornică să-ți asumi riscuri, să încerci lucruri noi și să-ți urmărești obiectivele și visele.

Sper că cele de mai sus te-au convins că hainele tale nu sunt doar niște materiale care îți acoperă corpul. Sunt o formă de comunicare și e crucial să-ți exprimi individualitatea prin ele.

Fii tu însăți, fără să-ți ceri scuze. Dezvoltă-ți stilul unic și lasă-l să fie o reflecție a sinelui tău autentic. Nu-ți fie frică să ieși în evidență și să-ți exprimi individualitatea prin garderoba ta. Folosește hainele ca să comunici cine ești cu adevărat, și vei avea parte de o viață plină de bucurie, împlinire și scop.

Ține minte, ești unică. Nu există nimeni altcineva ca tine în lume. Așadar, de ce să nu-ți sărbătorești individualitatea și să o exprimi prin garderoba ta? Îmbracă-te ca să dezvălui persoana care ești, nu persoana care crezi că ar trebui să fii.

Te provoc să arunci o privire în dulapul tău și să te întrebi dacă te reprezintă cu adevărat. Dacă răspunsul e nu, atunci e timpul să faci o schimbare.

Citește materialul următor ca să afli cum îți poți exprima personalitatea prin vestimentație.

error: Conținutul este protejat :)