Sari la conținut

Secretul unei garderobe funcționale

Când am început să-mi dezvolt stilul și garderoba, lucram de acasă și colaboram cu clientele online, ceea ce funcționa perfect. Dar, uitându-mă la alți stiliști vestimentari, am început să cred că adevăratul succes va veni doar atunci când voi avea un calendar plin de sesiuni de shopping la Mall și de curățenii în garderobele clientelor. Având o mentalitate orientată spre succes, eram convinsă că o să ating acest succes. Așadar, m-am pregătit din timp pentru această viață imaginară și mi-am construit garderoba în consecință. Însă, știi cum se zice: socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

Am continuat să lucrez online pentru că aici pot oferi cea mai mare valoare și pentru mine asta înseamnă succesul. Dar am ajuns să dețin o garderobă nefuncțională.

Deși îmi place să mă îmbrac prezentabil chiar și când lucrez de acasă, deoarece astfel sunt mai productivă, nu port haine elegante precum sacouri, fuste sau pantaloni eleganți. Prefer blugi și cămăși lejere sau tricouri. Acest lucru înseamnă că am nevoie de mai multe haine relaxate și mai puține haine elegante, deoarece nu am unde să le port.

După cum observi, știu foarte bine cum e să cazi în capcana de a cumpăra haine pentru un stil de viață imaginar care nu se potrivește cu realitatea.

Pe de altă parte, știu și cât e de ușor să neglijezi actualizarea garderobei după o schimbare majoră în stilul tău de viață. Am comis-o și pe asta, când am pornit pe drumul antreprenoriatului, înainte de a fi consultant vestimentar.

Uite, viața ta e plină de provocări. Schimbi locul de muncă, te bucuri de concediu de maternitate, te întorci la muncă după o perioadă lungă, lucrezi de acasă, te pensionezi și lista poate continua. E esențial să-ți adaptezi garderoba la aceste schimbări, ca să fie perfectă.

Garderoba nu e funcțională, dacă nu ai unde să porți hainele din dulap. Acestea îți ocupă spațiu inutil, te fac să te simți frustrată și să pierzi timp și bani făcând cumpărături impulsive.

Prin urmare, secretul unei garderobe funcționale e ca hainele să fie adaptate la stilul tău de viață actual, nu cel pe care îl aveai sau pe care vrei să-l ai.

Te invit să parcurgi materialul următor ca să afli cum să alegi haine potrivite care să-ți susțină rutina și activitățile zilnice.

error: Conținutul este protejat :)