Sari la conținut

Secretul reușitei

Atunci când ți-am dezvăluit că mi-au trebuit cinci ani ca să-mi conturez stilul personal și să-mi construiesc garderoba perfectă, probabil te-ai mirat și te-ai întrebat de ce mi-a luat atât de mult timp.

A durat atât pentru că am avut mai multe încercări care nu erau tocmai satisfăcătoare. Dar știi ce a făcut diferența între eșecuri și reușită?

Mentalitatea și atitudinea pozitivă pe care le-am dezvoltat concomitent cu definirea stilului personal.

Vezi tu, mentalitatea, atitudinea și convingerile noastre determină comportamentele și acțiunile pe care le întreprindem. Știu că pare doar un citat frumos, dar e cât se poate de adevărat.

Dacă abordezi această călătorie cu o atitudine negativă, vei vedea doar limitări și obstacole. Te vei simți copleșită și confuză, prin urmare vei renunța la proiect. Deci, eșecul e garantat.

În schimb, atitudinea pozitivă te va ține motivată pe tot parcursul procesului. Te vei bucura de această experiență distractivă și satisfăcătoare, pe care o vei vedea ca o oportunitate de a te exprima și de a fi creativă.

Așadar, hai să-ți spun ce schimbări am făcut la nivel mental și să te încurajez să le faci și tu…

După finalizarea cursului de consultanță vestimentară am început să-mi conturez stilul și să construiesc garderoba. Dacă aș fi fost încăpățănată, m-aș fi mulțumit cu o garderobă și un stil ”ca la carte”. Însă mintea deschisă m-a ajutat să studiez și să experimentez în continuare, ca să construiesc o garderobă care să mă reprezinte, nu una care doar să arate bine.

Așadar, te încurajez să fii deschisă la noi idei și fii pregătită să înveți și să experimentezi. Deși s-ar putea să găsești informații familiare, acest curs îți oferă și abordări noi și unice. Parcurge materialele cu entuziasmul și curiozitatea unui copil care descoperă ceva nou pentru prima dată.

Pe măsură ce am lucrat la imaginea mea exterioară, am învățat să mă accept și să mă iubesc așa cum sunt. Nu am fost niciodată prea nemulțumită de corpul meu. În trecut, când eram mai plinuță, îmi doream să fiu mai suplă, iar când am slăbit, îmi doream să am forme. Ca orice femeie. Dar acestea nu au afectat în mod semnificativ starea mea mentală.

În schimb, mi-a fost foarte dificil să-mi accept personalitatea. Fiind o introvertită rebelă, deseori mi s-a spus în copilărie să fiu mai delicată și mai sociabilă. Ca urmare, m-am simțit mult timp inadecvată și nesigură. Deoarece nu eram confortabilă cu cine eram, nu mă simțeam confortabil nici în haine. Oricât de mult aș fi încercat să ascund această lipsă de încredere în sine sub haine frumoase, tot se vedea în exterior.

Din păcate, trăim într-o lume care ne bombardează constant cu mesaje despre cum ar trebui să fim și să arătăm. Dar adevărul e că nu suntem toți la fel, prin urmare nu putem să ne încadram într-un tipar standardizat. Avem personalități unice și corpuri diferite. Și asta ne face frumoase!

În loc să încerci să te încadrezi într-un standard imposibil, începe să-ți accepți individualitatea și să te iubești așa cum ești. Nu-i o sarcină ușoară și necesită un efort continuu, dar merită din plin.

Ține minte, ești o femeie unică și valoroasă, nu există altă ființă ca tine pe lumea asta. Îmbrățișează-ți trăsăturile, atât cele interioare, cât și cele exterioare, și folosește hainele pentru a le sărbători, nu pentru a le ascunde.

Cea mai mare covingere limitativă pe care o aveam era că nu aspectul contează, ci sufletul. Însă când am înțeles că aspectul contează la fel de mult ca sufletul, am devenit mai conștientă de ceea ce port.

În ceea ce privește vestimentația, barierele mentale pot fi de multe feluri.

Poate crezi că ești prea în vârstă să porți anumite culori. Sau că nu meriți haine de calitate. Sau că nu ai silueta ”perfectă”.

Fără să fii conștientă, aceste credințe te împiedică să te exprimi cu adevărat prin vestimentație și îți provoacă nesiguranță.

De aceea, te încurajez să-ți identifici barierele mentale și să le depășești, ca să poți exprima cine ești prin stilul și garderoba ta.

Ca în orice călătorie, am întâmpinat și provocări. M-am simțit inconfortabil când am încercat croieli sau culori pe care nu le-am mai purtat înainte. M-am simțit descurajată când cineva îmi critica ținuta. M-am simțit vinovată când făceam cumpărături neinspirate, deși ar fi trebuit să fiu expertă în shopping. Aceste obstacole m-au făcut de multe ori să mă întorc în zona de confort, unde mă simțeam în siguranță.

Abia când am privit obstacolele ca pe niște lecții din care să învăț, am reușit să înaintez în conturarea stilului.

E atât de ușor să te limitezi la ceea ce știi și să rămâi în zona de confort. Dar asta nu te va ajuta să-ți duci stilul și garderoba la un alt nivel.

Așadar te încurajez să-ți împingi limitele. Încearcă acea piesă vestimentară care știi că te avantajează, dar pe care nu ai îndrăznit să o porți. Experimentează cu imprimeuri și culori diferite. Asortează piesele vestimentare din garderobă în moduri noi și neașteptate.

Și atunci când întâmpini provocări, nu te descuraja. Dacă un anumit stil sau trend nu funcționează pentru tine, nu-i nimic. Învață din aceste experiențe pentru a face alegeri mai bune în viitor. Cu fiecare lecție învățată, vei deveni tot mai sigură pe tine și vei ajunge să-ți creezi un stil vestimentar care să te reprezinte cu adevărat.

Oamenii din jurul tău pot avea un impact imens asupra ta, mai ales dacă aveți o relație strânsă. Ei te pot face să renunți, sau te pot susține ca să-ți duci proiectul la bun sfârșit.

În cazul meu, unii membri ai familiei nu au înțeles și nu au apreciat stilul vestimentar pe care încercam să-l conturez. Prin urmare, au încercat să mă convingă să renunț la anumite alegeri. Nu au făcut-o din răutate, ci pur și simplu viziunea lor nu se alinia cu viziunea mea. Eu preferam garderoba neutră, ei garderoba colorată. Eu optam pentru garderoba minimalistă, ei pentru garderoba supra încărcată.

Ceea ce m-a ajutat să rămân fidelă mie și stilului meu a fost să ignor părerile lor și să urmăresc femei a căror stil mă inspira.

Așadar, te încurajez și pe tine să te înconjori de oameni care te inspiră și te încurajează să încerci noi stiluri și să te exprimi liber, fără teama de a fi judecată sau criticată.

Evită sau, dacă nu poți evita, ignoră părerea persoanelor care încearcă să te descurajeze sau să te împiedice să-ți dezvolți stilul și să-ți construiești garderoba de vis.

În momentul în care am realizat că nimeni nu mă va lua de mână ca să-mi îmbunătățească imaginea, mi-am asumat responsabilitatea și mi-am luat angajamentul să fac din asta o prioritate. A fost ușor? Deloc. Dar a meritat!

Îmi pare rău să-ți spun asta, dar nici pe tine nu te va împinge nimeni de la spate să-ți dezvolți stilul și să-ți construiești garderoba perfectă.

Indiferent dacă o faci singură sau cu ajutorul unui stilist vestimentar, trebuie să-ți asumi responsabilitatea și să faci din imaginea ta o prioritate. Pentru că, să fim sincere, nu are rost să ai o garderobă perfectă dacă tu tot în aceeași pereche de blugi și tricou te îmbraci în continuare.

Aș vrea să-ți spun că poți construi garderoba perfectă doar citind acest curs, dar realitatea e puțin alta. E necesar să acționezi, să fii perseverentă, să depășești obstacolele, pentru că doar așa îți vei atinge obiectivul.

Nu lăsa acest curs să fie doar o altă lectură inutilă, care nu face nicio diferență în garderoba ta.

Aplică informațiile pe care le vei învăța și experimentează. În cele din urmă vei descoperi ce funcționează pentru tine. Iar asta te va face să te simți mai încrezătoare, mai confortabilă în propria piele și mai stilată ca niciodată.

Prin urmare, te încurajez să ai o mentalitate pozitivă și o atitudine determinată. Știu că ai capacitatea de a-ți îmbunătăți stilul și garderoba, așadar, nu te opri până nu atingi acest obiectiv.

error: Conținutul este protejat :)