Sari la conținut
Prima pagină » Blog de stil » Îmbracă-te pentru succes: Cum să creezi o impresie puternică

Îmbracă-te pentru succes: Cum să creezi o impresie puternică

  Deși expresia „Îmbracă-te pentru succes” sună clișeic, hainele chiar ne pot influența succesul. Indiferent dacă asta înseamnă o angajare pe un post la care visăm, o promovare mult dorită sau semnarea unui contract cu un client important.

  Hainele au o putere extraordinară.

  În primul rând, ne influenţează pe noi. Dacă îmbrăcăm hainele potrivite avem mai multă încredere în noi. Iar asta ne îmbunătățește performanța, ne ajută să ieșim în evidență și să atragem oportunități.

  În al doilea rând, cu ajutorul vestimentaţiei creăm prima impresie. Îmbrăcămintea este primul lucru pe care oamenii îl observă și stabilește felul cum ne percep profesionalismul, competența și atenția la detalii.

  Dacă și tu vrei să folosești puterea hainelor pentru a avea succes, hai să vedem cum poți face asta.

  Îmbracă-te pentru succes în cinci pași

  Alege codul vestimentar potrivit

  Alegerea ținutei potrivite este importantă, pentru că demonstrează respect și adaptabilitate.

  Dacă ești într-un mediu de afaceri și vrei să pari profesionistă, atunci dress code-ul business este cea mai bună alegere. Costumul, sacoul, cămășile, pantalonii și fustele de stofă emană un aer serios.

  Citește și articolul: Dress-code: Cum să te îmbraci impecabil în orice situație

  Cu toate acestea, într-un domeniu creativ, un astfel de cod vestimentar este prea rigid și autoritar. În acest caz, alege o ținută mai lejeră, cum ar fi business casual sau chiar smart casual. Prin aceste ținute îți exprimi creativitatea, fără să renunți complet la profesionalism.

  Alege culori potrivite

  Culorile au semnificaţii psihologice care influențează felul în care ceilalți te percep.

  Dacă vrei să emani profesionalism, atunci culorile reci sunt alegeri bune. Acestea transmit stabilitate și seriozitate și sunt potrivite pentru mediul de afaceri sau pentru situații formale.

  Pe de altă parte, dacă vrei să pari prietenoasă și abordabilă, atunci culorile calde sunt cele mai bune opțiuni. Transmit energie, entuziasm și deschidere către ceilalți.

  Citește și articolul: Psihologia culorilor în vestimentație: Ce transmit culorile

  Dacă dorești să emani rafinament, putere, maturitate, pragmatism și autoritate, optează pentru culori închise.

  În schimb, culorile deschise și pastelate denotă lejeritate, delicatețe, tinerețe și frivolitate.

  Dacă dorești să transmiți că ești o persoană activă, veselă, curajoasă și provocatoare, atunci alege culori accentuate. Acestea atrag atenția și creează o impresie puternică.

  Pe de altă parte, culorile prăfuite transmit eleganță, calm și rafinament. Sunt potrivite pentru situații formale sau pentru a crea un aspect mai subtil și elegant.

  Așadar alege culorile potrivite ca să transmiți mesajele potrivite.

  Păstrează-ți stilul personal

  Este important să te îmbraci adecvat, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la stilul tău personal. Dimpotrivă, ar trebui să îți exprimi individualitatea și să te faci remarcată prin mici detalii.

  De exemplu, optează pentru un lănțișor elegant, o eșarfă subtilă, o poșetă într-o culoare vibrantă sau o curea colorată. Astfel adaugi un strop de personalitate în ținută.

  Alege haine curate și călcate care îți vin perfect

  Un aspect îngrijit care să transmită atenție la detalii, poți obține doar cu haine curate și călcate, care se potrivesc perfect pe silueta ta.

  De asemenea, este crucial să te simți confortabil în hainele pe care le porți. Adică să nu te strângă sau să trebuiască să le ajustezi în permanență. Astfel ai mai multă încredere în tine și te poți concentra mai bine.

  Evită hainele prea mulate, prea decoltate și prea moderne

  Este important să fii văzută ca o femeie matură, iar felul în care te îmbraci ar trebui să reflecte acest aspect.

  Așadar, optează pentru fuste care ating genunchiul în locul fustelor mini. De asemenea, alege rochii cu o croială mai lejeră în locul celor strâmte.

  Evită decolteurile foarte adânci care atrag atenția la bust, deoarece în timpul conversațiilor este important ca oamenii să îți privească fața. Pune-te în locul interlocutorului care, în loc să fie atent la ceea ce spui, se concentrează să își mute privirea de pe decolteul tău.

  În plus, dacă porți haine ultramoderne, creezi impresia că petreci mult timp urmărind ultimele tendințe și, în concluzie, îți pasă mai mult de modă decât de serviciu.

  Găsește un echilibru între aspectul clasic și cel modern, astfel încât să nu fii percepută nici ca o sclavă a modei, dar nici ca o persoană demodată.

  Și o recomandare…

  Îmbracă-te pentru succes şi în timpul liber

  Este important să acorzi atenție aspectului tău și atunci când te bucuri de timpul liber, deoarece nu știi niciodată cu cine te poți întâlni. Persoanele care ar putea deveni clienții tăi, șeful tău sau viitorul tău șef pot apărea în orice moment și în orice loc.

  Așadar, evită să ieși pe stradă purtând șlapi, pantaloni de trening sau tricouri uzate.

  Nu este necesar să te îmbraci formal sau să porți haine extravagante în timpul liber, dar ar fi bine să transmiți că acorzi atenție aspectului tău.

  În concluzie, „îmbracă-te pentru succes” nu este doar un concept superficial. Este o unealtă puternică prin care te poți exprima, îți poți crește încrederea în sine și poți obține succesul. Așadar, profită de puterea hainelor ca să îți atingi potențialul maxim în orice mediu profesional.

  Dacă te-ai săturat să porți mereu blugi cu tricou și vrei să îți reinventezi stilul, ia în considerare ebook-ul “Rețete de Stil”. Acesta este un ghid practic în care îți dezvălui trucuri vestimentare ușor de aplicat, 23 de formule simple cu ajutorul cărora poți crea rapid ținute șic pentru orice ocazie și 141 de exemple de ținute din care să te inspiri atunci când asortezi hainele. În plus, primești și un bonus valoros: ghidul cu peste 400 de combinații de culori, care să te ajute să asortezi potrivit culorile.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)