Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Îmbracă-te pentru succes: Cum să creezi o impresie puternică

Îmbracă-te pentru succes: Cum să creezi o impresie puternică

  Deși expresia „Îmbracă-te pentru succes” sună clișeic, hainele chiar îți pot influența succesul, indiferent dacă asta înseamnă pentru tine o angajare pe un post la care visezi, o promovare mult dorită sau semnarea unui contract cu un client important.

  Hainele au o putere extraordinară.

  În primul rând, te influenţează pe tine. Dacă îmbraci hainele potrivite ai mai multă încredere în tine. Iar asta îți îmbunătățește performanța, te ajută să te evidențiezi și să atragi oportunități.

  În al doilea rând, cu ajutorul vestimentaţiei creezi prima impresie. Îmbrăcămintea e primul lucru pe care oamenii îl observă la tine și stabilește felul cum îți percep profesionalismul, competența și atenția la detalii.

  Aşadar hai să vedem cum să te îmbraci ca să ai succes…

  Îmbracă-te pentru succes în cinci pași

  Alege codul vestimentar potrivit

  Alegerea ținutei potrivite e importantă, pentru că demonstrează respect și adaptabilitate.

  Dacă ești într-un mediu de afaceri și vrei să pari profesionistă, atunci dress code-ul business e cea mai bună alegere. Costumul, sacoul, cămășile, pantalonii și fustele de stofă emană un aer serios.

  Citește și articolul → Dress-code: Ghid complet ca să te îmbraci impecabil în orice situație

  Cu toate acestea, într-un domeniu creativ, un astfel de cod vestimentar poate părea prea rigid și autoritar. În acest caz, ar fi mai bine să te îndrepți spre o ținută mai lejeră, cum ar fi business casual sau chiar smart casual. Aceste coduri îți permit să-ți exprimi creativitatea, fără a renunța complet la profesionalism.

  Alege culori potrivite

  Culorile au semnificaţii psihologice care influențează felul în care ceilalți te percep.

  Dacă vrei să emani profesionalism, atunci culorile reci sunt alegeri bune. Acestea transmit stabilitate și seriozitate și sunt potrivite pentru mediul de afaceri sau pentru situații formale.

  Pe de altă parte, dacă vrei să pari prietenoasă și abordabilă, atunci culorile calde sunt cele mai bune opțiuni. Transmit energie, entuziasm și deschidere către ceilalți.

  Citește și articolul → Psihologia culorilor în vestimentație: Ce transmit culorile pe care le porți

  Dacă dorești să emani rafinament, putere, maturitate, pragmatism și autoritate, culorile închise sunt cele mai potrivite.

  În schimb, culorile deschise și pastelate denotă lejeritate, delicatețe, tinerețe și frivolitate.

  Dacă dorești să transmiți că ești o persoană activă, veselă, curajoasă și provocatoare, atunci alege culori accentuate. Acestea atrag atenția și creează o impresie puternică.

  Pe de altă parte, culorile prăfuite transmit eleganță, calm și rafinament. Sunt potrivite pentru situații formale sau pentru a crea un aspect mai subtil și elegant.

  Așadar alege culorile potrivite ca să transmiți mesajele potrivite.

  Păstrează-ți stilul personal

  E important să te îmbraci adecvat, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la stilul tău personal. Dimpotrivă, ar trebui să-ți exprimi individualitatea și să te faci remarcată prin mici detalii.

  De exemplu, poți opta pentru un lănțișor elegant, o eșarfă subtilă, o poșetă într-o culoare vibrantă sau o curea cu un aspect metalic. Toate acestea sunt modalități excelente de a adăuga un strop de personalitate în ținută.

  Alege haine curate și călcate care îți vin perfect

  Un aspect îngrijit care să transmită atenție la detalii, poți obține doar cu haine curate și călcate, care se potrivesc perfect pe silueta ta.

  De asemenea, e crucial să te simți confortabil în hainele pe care le porți, adică să nu te strângă sau să trebuiască să le ajustezi în permanență. Astfel ai mai multă încredere în tine și te poți concentra mai bine.

  Evită hainele prea mulate, prea decoltate și prea moderne

  E important să fii văzută ca o femeie matură, iar felul în care te îmbraci ar trebui să reflecte acest aspect.

  Așadar, îți recomand să optezi pentru fuste care ating genunchiul în locul fustelor mini și pentru rochii cu o croială mai lejeră în locul celor strâmte.

  De asemenea, ar fi bine să eviți decolteurile foarte adânci care atrag atenția la bust, deoarece în timpul conversațiilor e important ca oamenii să-ți privească fața. Pune-te în locul interlocutorului care, în loc să fie atent la ceea ce spui, se concentrează să-și mute privirea de pe decolteul tău.

  În plus, dacă porți haine ultramoderne, creezi impresia că petreci mult timp urmărind ultimele tendințe și, în concluzie, îți pasă mai mult de modă decât de serviciu.

  Încearcă să găsești un echilibru între aspectul clasic și cel modern, astfel încât să nu fii percepută nici ca o sclavă a modei, dar nici ca o persoană învechită.

  Și o recomandare…

  Îmbracă-te pentru succes şi în timpul liber

  E important să acorzi atenție aspectului tău și atunci când te bucuri de timpul liber, deoarece nu știi niciodată cu cine te poți întâlni. Persoanele care ar putea deveni clienții tăi, șeful tău sau viitorul tău șef pot apărea în orice moment și în orice loc.

  Așadar, încearcă să eviți să ieși pe stradă purtând șlapi, pantaloni de trening sau tricouri uzate… înțelegi ce vreau să spun.

  Nu-i necesar să te îmbraci formal sau să porți haine extravagante în timpul liber, dar ar fi bine să transmiți că acorzi atenție aspectului tău personal.

  În concluzie, „îmbracă-te pentru succes” nu-i doar un concept superficial. E o unealtă puternică prin care te poți exprima, îți poți crește încrederea în sine și poți obține succesul. Așadar, profită de puterea hainelor ca să-ți atingi potențialul maxim în orice mediu profesional.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)