Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Cele mai comune 5 greșeli vestimentare pe care le fac femeile 40+

Cele mai comune 5 greșeli vestimentare pe care le fac femeile 40+

  Fiecare greșeală te costă ceva, chiar și greșelile vestimentare… Bani, timp, energie, scăderea încrederii în sine… Dar au şi o parte pozitivă. Te ajută să te dezvolţi, pentru că fiecare greșeală te învață ceva. Dar e mai bine să înveți din greșelile altora, nu-i așa?

  Așadar în acest articol îți voi dezvălui cele mai comune cinci greșeli vestimentare pe care le fac femeile mature.

  Hai să vedem…

  Greșeli vestimentare pe care le fac femeile 40+

  Încercarea de a modela silueta după haine

  Una dintre cele mai comune greșeli vestimentare pe care le fac femeile 40+ e că încearcă să-și adapteze silueta la hainele pe care le purtau cu ani în urmă. Se torturează cu diete stricte și se învinovățesc constant pentru că nu mai arată ca în trecut. Și asta le afectezează stima de sine și încrederea.

  Dacă și tu faci acest lucru, te rog, oprește-te!

  La această vârstă, corpul suferă schimbări inevitabile, iar șansele să ai silueta de altădată sunt mici. Și asta e perfect normal! Acceptă-ți noile forme frumoase și adaptează hainele la ele, nu invers.

  Nu te ascunde în haine largi care te fac să pari mai plinuță decât ești, și nici nu încerca să intri în haine strâmte care pun în evidență tot ce vrei să ascunzi.

  În schimb, alege haine care îți flatează formele. Caută croieli și mărimi potrivite, chiar dacă asta înseamnă să treci la o mărime mai mare. Și dacă hainele au nevoie de mici ajustări pentru a se potrivi perfect, nu ezita să le duci la o croitoreasă de încredere.

  Nu uita nici de lenjeria intimă. Chiar dacă nu se vede, lenjeria joacă un rol esențial. Lenjeria prea mică sau prea mare, pe lângă faptul că strică ținuta, îți și provoacă disconfort pe tot parcursul zilei. Așadar, investește în lenjerie intimă de calitate, care ți se potrivește perfect. Experimentează cu diferite mărci, iar când găsești lenjeria perfectă rămâi fidelă mărcii respective.

  Când vei face aceste schimbări, vei simți o eliberare imediată, iar stima și încrederea în tine vor crește. Amintește-ți mereu că hainele ar trebui să urmeze forma corpului tău, nu invers.

  Neasumarea de riscuri vestimentare

  O altă greșeală pe care o fac femeile mature e că stau în zona de confort vestimentară. Se obișnuiesc cu un stil pe care-l poartă de ani de zile și se tem să iasă din această rutină.

  Fie că se tem de posibile critici sau au impresia că stilul e rezervat adolescentelor, rezultatul e că ajung să se ascundă în haine plictisitoare care nu le aduc nicio bucurie.

  Dacă te regăsești și tu în această descriere și simți că ținutele tale au intrat în stagnare, ia acest articol ca pe un semn că a sosit momentul să te reinventezi.

  Îți garantez că nu vei atrage critici, ci dimpotrivă, vei fi înconjurată de complimente. Nu contează ce vârstă ai, meriți să te îmbraci cu stil și să strălucești.

  Încearcă noi croieli, adaugă mai multă culoare în ținutele tale, experimentează cu imprimeuri și accesorii, combină hainele altfel.

  Îndrăznește să-ți depășești limitele în fiecare zi și vei vedea cum stilul tău va prinde viață, iar tu te vei simți din nou frumoasă și atrăgătoare.

  Urmărirea regulilor vechi

  Deși au trecut deja trei decenii de la perioada comunistă, încă se simt urmele acelei îndoctrinări din trecut, care îi împinge pe femeile 40+ să se pună mereu pe ultimul loc, să se dedice în totalitate familiei și societății, fără să se gândească la propriul lor bine. Rezultatul? Stau în anonimat, respectând reguli vestimentare învechite. Evită culorile intense, păstrează hainele elegante doar pentru evenimente speciale și nu folosesc accesorii.

  Dacă te recunoști în aceste cuvinte, te încurajez să te pui pe primul plan. Ești o femeie minunată și ai multe de oferit lumii. Așa că nu mai sta în umbră!

  Știu, e mai ușor de zis decât de făcut. Schimbarea aceasta de mentalitate necesită o muncă interioară considerabilă și nu se întâmplă peste noapte. Așadar, de ce să nu începi cu exteriorul?

  Uită de regulile vestimentare vechi și lasă-ți creativitatea să iasă la suprafață.

  Îmbracă orice culoare care-ți face inima să cânte. Poartă roșu, portocaliu, verde sau fucsia, dacă aceste culori te fac să te simți bine în pielea ta.

  Combină hainele elegante cu piese casual și strălucește în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale.

  Ai fost creată ca să strălucești, meriți să ieși în evidență și să te simți grozav în pielea ta.

  Lipsa de motivație

  O altă greșeală comună pe care o fac femeile 40+ e că nu se motivează să se îmbrace cu stil. Trăiesc într-un mediu în care nu se pune accent pe imagine și acest lucru le determină să-și neglijeze aspectul.

  Adevărul e că exteriorul îți poate influența extrem de mult stilul. Știi vorba aia: ești media celor cinci oameni cu care te înconjori. E adevărată, chiar și când vine vorba de stil.

  Deci, cum te motivezi să te îmbraci cu stil?

  Din punctul meu de vedere ai două opțiuni.

  Prima opțiune ar fi să petreci mai mult timp cu femei stilate, care se îngrijesc și pun accent pe imagine. E o modalitate bună ca să rămâi motivată și să înveți trucuri de stil de la ele.

  Cea de-a doua opțiune, pe care ți-o recomand cu căldură: începe să te îmbraci pentru tine însăți. Fă acest lucru ca să te simți frumoasă, încrezătoare și plină de energie. Cu această abordare, te vei simți mereu motivată, stilul tău nu va mai depinde niciodată de influențele exterioare și vei deveni o sursă de inspirație pentru femeile din jurul tău.

  Supra-încărcarea garderobei

  Ultima din cele cinci greșeli vestimentare, pe care o fac multe femei de peste 40 de ani e că-și umplu garderoba cu sute de haine. Știu că sunt diverse motive pentru asta – poate nu pot renunța la hainele vechi din tinerețe, poate speră că vor slăbi sau îngrășa, poate sunt atrase de reduceri și fac achiziții impulsive, sau poate păstrează hainele pentru vremuri mai grele. Nu am nicio intenție să judec aceste alegeri personale.

  Totuși, o garderobă supra-încărcată are un impact negativ asupra creativității, creează oboseală decizională și o senzație de lipsă de control, care afectează nu doar stilul, ci și încrederea în sine.

  Dacă și tu ai un dulap prea plin, te încurajez să faci curățenie și să păstrezi doar hainele care te reprezintă cu adevărat, care îți pun în valoare frumusețea și pe care ai ocazia să le porți.

  Apoi, organizează-ți garderoba pe categorii și culori; folosește umerașe separate pentru a da fiecărei piese șanse egale atunci când creezi ținutele.

  Vei descoperi că o garderobă aerisită îți va deschide ușa către o lume nouă de posibilități stilistice, îți va stimula imaginația și, cel mai important, îți va întări încrederea în tine.

  Acestea sunt cele cinci greșeli vestimentare pe care le-am observat cel mai frecvent la femeile 40+.

  În încheiere, vreau să te încurajez să investești în tine, să nu faci aceste greșeli vestimentare și să te bucuri de procesul de a-ți reinventa stilul vestimentar.

  Ești o femeie minunată, și meriți să strălucești.

  Dacă dorești să explorezi mai multe despre stil, te invit să vizitezi pagina Fii propria ta stilistă, unde vei găsi resurse suplimentare care te vor ajuta să te transformi într-o femeie încrezătoare și stilată.

  Îți doresc mult succes în călătoria ta către un stil vestimentar care să te reprezinte și să te facă să strălucești în fiecare zi!

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  error: Conținutul este protejat :)