Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 6 greșeli de evitat când vrei să-ți ascunzi burta

6 greșeli de evitat când vrei să-ți ascunzi burta

  Îți dorești să arăți bine și să te simți confortabil în pielea ta, ca fiecare femeie. Dar există un mic detaliu care pare să-ți stea în cale: burta. Fie că e rezultatul schimbărilor hormonale, a situațiilor stresante sau a unei alimentații nesănătoase, aceasta te face să te simți mai puțin atrăgătoare, ceea ce îți scade încrederea în sine. Prin urmare, vrei să-ți ascunzi burta.

  Așadar hai să vedem cele mai comune greșeli pe care ar fi bine să le eviți de fiecare dată când vrei să-ți maschezi abdomenul.

  Ce să eviți atunci când vrei să-ți ascunzi burta?

  Haine care se mulează în zona abdomenului

  Când vrei să-ți ascunzi burta ar fi bine să eviți hainele care se mulează în zona abdomenului, pentru că acestea accentuează atât forma, cât și dimensiunea burticii. Și în loc să o ascunzi, o faci vizibilă.

  În schimb, poți alege haine care au o croială mai lejeră în această zonă. Poți opta pentru bluze, tricouri și rochii evazate, care sunt mai strâmte în partea de sus și se lărgesc ușor în partea de jos. Aceste haine acoperă burta și oferă o senzație de confort.

  Haine prea largi

  Știu că e tentant să apelezi la acest truc, dar hainele foarte largi creează iluzia de volum. Astfel în loc să ascunzi burta, o faci să pară și mai mare.

  Așadar, în locul hainelor largi, optează pentru haine care sunt croite strategic pentru a subția talia și a ascunde burta. Poți încerca rochii cu fronseuri în zona taliei, care îți îmbrățișează corpul fără să se muleze.

  Citește și articolul → 5 croieli care te ajută să maschezi burta

  De asemenea, poți alege bluze sau cămăși drepte cu detalii interesante în partea de sus, cum ar fi guler, decolteu sau mâneci decorative. Aceste elemente atrag atenția în partea de sus și distrag privirea de la burtă.

  Bluze scurte

  Deși bluzele scurte sunt la modă, nu sunt alegeri inspirate, deoarece tivul creează o linie orizontală care, pe lângă faptul că atrage atenția, are efect de lățire. Astfel dacă bluza se oprește la mijlocul abdomenului, burta pare mai mare decât e în realitate.

  Așadar, îți recomand să alegi bluze care acoperă complet burta și se opresc sub zona abdomenului.

  Detalii în zona abdomenului

  Ar fi bine să eviți plasarea detaliilor în zona abdomenului pentru că atrag atenția. Aceste detalii pot fi fermoare sau nasturi metalici, aplicații sau ornamente.

  Cel mai bine e să optezi pentru haine simple în acea zonă și cu detalii în partea de sus, la umeri, bust sau la decolteu.

  De asemenea, îți recomand să eviți și materialele strălucitoare în zona abdomenului, pe care le poți înlocui cu materiale opace, cu un aspect uniform.

  Imprimeuri mari în zona abdomenului

  Imprimeurile mari plasate în zona abdomenului, atrag atenția și creează iluzia că burta e mai mare decât în realitate. Deci, îți recomand să le eviți.

  În schimb te poți îndrepta spre bluze în culori uniforme sau cu imprimeuri care acoperă toată suprafața bluzei. Astfel privirea nu se mai poate concentra pe zona de mijloc.

  O altă opțiune ar fi să porți haine cu linii verticale, deoarece acestea alungesc și subțiază silueta. Poți alege bluze sau rochii cu dungi subțiri, linii decorative sau cusături verticale.

  Curea subțire

  Accesoriile alese corect, au un impact semnificativ asupra felului în care se conturează silueta ta.

  Curelele subțiri, atrag atenția asupra taliei și, în consecință, asupra burticii. Datorită dimensiunii lor reduse, nu doar că accentuează zona abdominală, dar o fac să pară mai voluminoasă.

  De ce? Pentru că privirea face comparație între zonele alăturate. Astfel, dacă plasezi curea subțire în zona abdomenului, privirea compară dimensiunea curelei cu dimensiunea abdomenului și astfel burta va părea mai mare.

  Așadar, dacă vrei să-ți definești talia, în locul curelelor subțiri, optează pentru curele mai late în aceeași culoare cu ținuta, plasate în zona cea mai subțire a abdomenului. Adică mai sus de burtă.

  Acestea sunt greșelile pe care ar fi bine să le eviți dacă vrei să-ți ascunzi burta.

  Însă în loc să-ți canalizezi prea mult atenția pe a ascunde burta, te încurajez să te concentrezi pe acele trăsături pe care le apreciezi la tine și să le scoți în evidență.

  Știu că trăim într-o societate care promovează abdomenul plat, ca fiind un standard de frumusețe (deși foarte puține femei au), dar e important să înțelegi că burta face parte din frumusețea și unicitatea ta. Deci nu trebuie să o consideri o problemă sau o rușine. Nu ești mai puțin feminină, mai puțin atrăgătoare sau mai puțin valoroasă, dacă ai burtă. Dimpotrivă!

  Conform unui studiu, bărbații consideră femeile cu burtă mai atrăgătoare decât pe cele cu abdomenul plat, deoarece li se par mai naturale și mai feminine.

  Amintește-ți asta de fiecare dată când te uiți în oglindă.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)