Sari la conținut
Prima pagină » Blog de stil » 6 greșeli de evitat când vrei să îți ascunzi burta

6 greșeli de evitat când vrei să îți ascunzi burta

  Toate ne dorim să arătăm bine și să ne simțim confortabil în pielea noastră, dar adesea avem impresia că burta ne stă în cale. Fie că este rezultatul schimbărilor hormonale, a situațiilor stresante sau a unei alimentații nesănătoase, aceasta ne face să ne simțim mai puțin atrăgătoare. Prin urmare, vrem să o ascundem.

  Este important să știm ce haine ne ajută în acest demers, dar la fel de important este să știm și ce să evităm.

  Dacă și tu vrei să îți ascunzi burta, atunci hai să vedem care sunt greșelile pe care să le eviți.

  Ce să eviți atunci când vrei să îți ascunzi burta?

  Haine care se mulează în zona abdomenului

  Când vrei să îți ascunzi burta evită hainele care se mulează în zona abdomenului, pentru că acestea accentuează atât forma, cât și dimensiunea burticii. Și în loc să o ascunzi, o faci vizibilă.

  În schimb, alege haine care au o croială mai lejeră în această zonă. Optează pentru bluze, tricouri și rochii evazate sau drepte. Aceste haine acoperă burta și oferă o senzație de confort.

  Haine prea largi

  Știu că este tentant să apelezi la acest truc, dar hainele foarte largi creează iluzia de volum. Astfel în loc să ascunzi burta, o faci să pară și mai mare.

  Așadar, în locul hainelor largi, optează pentru haine care sunt croite strategic pentru a subția talia și a ascunde burta. De exemplu, alege rochii cu drapaje în zona taliei, care îți îmbrățișează corpul fără să se muleze.

  De asemenea, alege bluze sau cămăși drepte cu detalii interesante în partea de sus, cum ar fi guler, decolteu sau mâneci decorative. Aceste elemente atrag atenția în partea de sus și distrag privirea de la burtă.

  Bluze scurte

  Deși bluzele scurte sunt la modă, nu sunt alegeri inspirate, deoarece tivul creează o linie orizontală care, pe lângă faptul că atrage atenția, are efect de lățire. Astfel dacă bluza se oprește la mijlocul abdomenului, burta pare mai mare decât este în realitate.

  Așadar, alege bluze mai lungi care acoperă complet burta și se opresc sub zona abdomenului.

  Citește și articolul: 5 croieli care te ajută să maschezi burta

  Detalii în zona abdomenului

  Evită plasarea detaliilor în zona abdomenului pentru că atrag atenția. Aceste detalii pot fi fermoare sau nasturi metalici, aplicații sau ornamente.

  Optează pentru haine simple în acea zonă și cu detalii în partea de sus, la umeri, bust sau la decolteu.

  De asemenea, evită materialele strălucitoare în zona abdomenului și alege materiale opace, cu un aspect uniform.

  Imprimeuri mari în zona abdomenului

  Imprimeurile mari plasate în zona abdomenului, atrag atenția și creează iluzia că burta este mai mare decât în realitate.

  În schimb, alege bluze în culori uniforme sau cu imprimeuri care acoperă toată suprafața bluzei. Astfel privirea nu se mai poate concentra pe zona de mijloc.

  O altă opțiune ar fi să porți haine cu linii verticale, deoarece acestea alungesc și subțiază silueta. Alege bluze sau rochii cu dungi subțiri, linii decorative sau cusături verticale.

  Curea subțire

  Curelele subțiri, atrag atenția asupra taliei și, în consecință, asupra burticii. Datorită dimensiunii lor reduse, nu doar că accentuează zona abdominală, dar o fac să pară mai voluminoasă.

  De ce? Pentru că privirea face comparație între zonele alăturate. Astfel, dacă plasezi curea subțire în zona abdomenului, privirea compară dimensiunea curelei cu dimensiunea abdomenului și astfel burta va părea mai mare.

  Așadar, dacă vrei să îți definești talia, în locul curelelor subțiri, optează pentru curele mai late în aceeași culoare cu ținuta, plasate în zona cea mai subțire a abdomenului. Adică mai sus de burtă.

  Acestea sunt greșelile pe care ar fi bine să le eviți dacă vrei să îți ascunzi burta.

  Însă în loc să îți canalizezi prea mult atenția pe a ascunde burta, concentrează-te pe acele trăsături pe care le apreciezi la tine și scoate-le în evidență.

  Știu că trăim într-o societate care promovează abdomenul plat, ca fiind un standard de frumusețe, dar burta face parte din frumusețea și unicitatea ta. Deci nu trebuie să o consideri o problemă sau o rușine. Nu ești mai puțin feminină, mai puțin atrăgătoare sau mai puțin valoroasă, dacă ai burtă. Dimpotrivă!

  Conform unui studiu, bărbații consideră femeile cu burtă mai atrăgătoare decât pe cele cu abdomenul plat, deoarece li se par mai naturale și mai feminine.

  Amintește-ți asta de fiecare dată când te uiți în oglindă.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)