Sari la conținut
Prima pagină » Blog » De ce nu ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin cu haine

De ce nu ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin cu haine

  De multe ori stăm în fața dulapului, îndesat cu haine, și simțim că nu avem nimic de îmbrăcat. Printre multitudinea de haine care atârnă pe umerașe, încercăm să găsim combinația perfectă, dar căutarea devine o adevărată provocare. În final renunțăm și îmbrăcăm aceeași ținută monotonă ca acum câteva zile.

  Conform unui studiu majoritatea femeilor poartă doar 20% din hainele pe care le au în garderobă. Ceea ce înseamnă că restul de 80% sunt o risipă de spațiu, timp, bani și energie.

  Dacă și tu ai dulapul plin de haine, dar în același timp ai sentimentul că nu ai nimic de îmbrăcat, hai să vedem care ar putea fi motivele din spatele acestui fenomen.

  De ce ai impresia că nu ai nimic de îmbrăcat?

  Hainele nu îți reflectă personalitatea

  Preferințele tale în materie de design, culori, imprimeuri și materiale sunt puternic influențate de personalitatea ta. Dacă simți că hainele din dulap nu te reprezintă, este destul de probabil să nu le porți. Și asta pentru că, pur și simplu, nu te simți confortabil în ele. Simți că nu există o congruență între cine ești și cum arăți.

  Să facem o analogie: Imaginează-ți că ai un frigider plin cu mâncare, dar nimic nu este pe gustul tău. În mod sigur, nu vei fi tentată să mănânci acele alimente. Nu-i așa? La fel este și cu hainele din dulap.

  Așadar, păstrează doar hainele care te fac să te simți minunat, care îți reflectă personalitatea și care îți plac cu adevărat. Vei vedea că sentimentul că nu ai nimic de îmbrăcat va dispărea.

  Hainele sunt prea mici sau prea mari

  Un alt motiv pentru care nu ai nimic de îmbrăcat ar putea fi că ai multe haine prea mici sau prea mari. Poate ai obiceiul să păstrezi hainele în speranța că o să slăbești sau o să te îngrași. Dar acestea nu îți sunt utile acum. Și nu are rost să le ții în dulap pentru viitor. Există riscul ca atunci când va veni momentul să le îmbraci, să nu îți mai placă.

  Este ca și cum ai avea în cămară ingrediente expirate, dar totuși speri să poți găti ceva delicios cu ele în viitor.

  Așadar, scoate din dulap hainele care nu îți vin perfect. Astfel faci loc pentru haine care te flatează și îți cresc stima de sine.

  Dacă te confrunți cu fluctuații de greutate și nu vrei să renunți la anumite haine care știi sigur că îți vor fi bune pe viitor, nu le arunca. Dar scoate-le din dulap, pune-le în cutii și depozitează-le deasupra la dulap, în pod, în debara, oriunde. Important este să faci loc pentru hainele care îți sunt bune acum și în care te simți bine.

  Hainele nu se potrivesc cu stilul tău de viață

  Dacă ai o mulțime de haine care nu sunt potrivite pentru activitățile și rutina ta zilnică, atunci, într-adevăr, nu ai nimic de îmbrăcat.

  Hai să luăm un exemplu: lucrezi de acasă și preferi să porți blugi. Dar în garderobă ai zece costume și doar o pereche de blugi. Este clar că nu ai opțiuni potrivite pentru stilul tău de viață.

  Este ca și cum ai avea o mașină sport cu doar două locuri. Dar tu ai nevoie de una spațioasă în care să încapă întreaga familie cu cei cinci membri.

  Așadar, hainele din garderoba ta trebuie să se potrivească stilului tău de viață actual. Nu celui pe care l-ai avut în trecut sau pe care visezi să îl ai în viitor.

  Evaluează activitățile, nevoile tale zilnice și apoi, asigură-te că hainele din garderobă sunt potrivite pentru acestea. Nu te agăța de haine pe care nu le porți sau care nu îți sunt practice în viața de zi cu zi, deoarece ocupă spațiu în garderobă fără folos.

  Hainele sunt demodate sau uzate

  Dacă hainele te fac să te simți mai bătrână decât ești, este normal să nu le porți. De ce ai vrea să îmbraci piese care nu te fac să te simți bine în pielea ta? Scapă de ele sau, dacă nu ești pregătită emoțional să te desparți de ele, depozitează-le undeva în afara dulapului.

  Nu mă înțelege greșit, nu încerc să îți spun că trebuie să schimbi complet garderoba la fiecare sezon. Nicidecum! Dar este important să o actualizezi cu piese în croieli moderne. Chiar și articolele clasice pot suferi modificări în design.

  Iar dacă ai haine decolorate, scămoșate sau cu mici defecte, probabil ocupă locul în dulap fără să le porți, pentru că nu vrei să transmiți mesajul că ești neglijentă și că nu te respecți. Și din moment ce oricum nu le porți, are vreun rost să stea acolo?

  Garderoba este dezorganizată

  Dacă ți s-au adunat multe haine și le-ai depozitat unele peste altele din lipsă de spațiu, cu siguranță, știi cât de frustrant este să cauți prin hainele aglomerate și să nu găsești nimic. Și atunci, ajungi să porți mereu acele câteva haine, pe care le vezi la prima vedere, iar celelalte rămân ascunse și neglijate.

  Este ca și cum ai avea o comoară ascunsă în dulap, dar nu reușești să o găsești din cauza dezordinii.

  Încearcă să faci un pic de curățenie și să îți organizezi hainele mai eficient. Dacă ai depozitat hainele unele peste altele, pune-le pe umerașe separate. Sau folosește cutii și sertare pentru a le păstra ordonate. În felul acesta, vei putea vedea toate opțiunile pe care le ai.

  Hainele nu sunt versatile

  Senzația că nu ai nimic de îmbrăcat, poate apărea și dacă ai multe piese orfane, care nu se potrivesc cu aproape nimic din garderobă. Sau care pot fi purtate doar la anumite ocazii.

  Poate că ai adunat de-a lungul timpului haine care te-au atras prin designul lor sau pentru că au fost în trend, dar care nu se pot combina cu restul hainelor.

  Soluția este să schimbi o parte din aceste haine cu piese versatile. Majoritatea hainelor din garderoba ta ar trebui să se integreze în minim trei ținute pentru contexte diferite. De exemplu, o bluză care poate fi purtată la o ieșire cu prietenele, la birou și la o conferință. Sau o pereche de pantaloni care se potrivesc atât cu o cămașă elegantă, cât și cu o bluză casual. Aceste piese versatile îți vor oferi mai multe combinații și vei scăpa de frustrarea din fața dulapului.

  Prea multe haine

  Dacă ai foarte multe opțiuni în dulap îți este greu să decizi cu ce să te îmbraci. Așa că ajungi să arunci pe tine aceeași ținută pe care o porți mereu, gândindu-te că nu ai altceva de îmbrăcat.

  Soluția în acest caz este simplificarea. Este mai bine să ai mai puține haine pe care să le porți frecvent, decât multe piese pe care nu le porți niciodată. Nu degeaba se spune că ”puțin înseamnă mai mult”.

  Acestea sunt posibilele motive pentru care nu ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin.

  În concluzie, ca să ai o garderobă utilă, este necesar să te desparți de hainele care nu îți reflectă personalitatea, care nu îți sunt bune, care nu se potrivesc cu stilul tău de viață și care sunt foarte demodate sau uzate. Pe urmă organizează dulapul, astfel încât toate hainele să fie la vedere, iar la shopping cumpără haine versatile de care chiar ai nevoie.

  Dacă te-ai săturat să porți mereu blugi cu tricou și vrei să îți reinventezi stilul, ia în considerare ebook-ul “Rețete de Stil”. Acesta este un ghid practic în care îți dezvălui trucuri vestimentare ușor de aplicat, 23 de formule simple cu ajutorul cărora poți crea rapid ținute șic pentru orice ocazie și 141 de exemple de ținute din care să te inspiri atunci când asortezi hainele. În plus, primești și un bonus valoros: ghidul cu peste 400 de combinații de culori, care să te ajute să asortezi potrivit culorile.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)