Sari la conținut
Prima pagină » Blog » De ce n-ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin cu haine

De ce n-ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin cu haine

  Ți se întâmplă să stai în fața dulapului îndesat cu haine și în același timp să ai impresia că n-ai nimic de îmbrăcat?

  Deschizi dulapul și cauți combinația perfectă. Dar această căutare se transformă într-un adevărat labirint. Iar rezultatul final e mereu același: nicio ținută care să te facă să zici „WOW!”

  Ei bine, nu ești singura! Cu toții am trecut prin asta la un moment dat.

  Desigur, pare paradoxal să ai dulapul plin cu haine și în același timp să ai sentimentul că n-ai nimic de îmbrăcat. Dar, există explicații pentru acest fenomen aparent absurd și, mai important, există soluții pentru această problemă.

  Așadar, în acest articol, vom explora motivele și bineînțeles, soluțiile care te vor scoate din această situație.

  Hai să vedem…

  De ce n-ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin cu haine?

  Hainele nu îți reflectă personalitatea

  Preferințele tale în materie de design, culori, imprimeuri și materiale sunt puternic influențate de personalitatea ta. Dacă hainele din dulap nu reflectă aceste preferințe, e destul de probabil să nu le porți. Și asta pentru că, pur și simplu, nu te simți confortabil în ele. Simți că nu există o congruență între cine ești și cum te prezinți în exterior.

  Să facem o analogie: Imaginează-ți că ai un frigider plin cu mâncare, dar nimic nu-i pe gustul tău. În mod sigur, nu vei fi tentată să mănânci acele alimente. La fel e și cu hainele din dulap. Dacă nu îți plac, nu le porți. Simplu!

  Așadar, te invit să cauți haine care te fac să te simți minunat, care îți reflectă personalitatea și care îți plac cu adevărat. Vei vedea că sentimentul că n-ai nimic de îmbrăcat va dispărea treptat. Acesta va fi înlocuit de bucuria de a avea un dulap plin cu opțiuni care te fac să strălucești.

  Hainele sunt prea mici sau prea mari

  Un alt motiv pentru care n-ai nimic de îmbrăcat ar putea fi că ai multe haine prea mici sau prea mari. Poate ai obiceiul să păstrezi hainele în speranța că o să slăbești sau o să te îngrași. Dar acestea nu îți sunt utile acum. Iar dacă le ții în dulap pentru viitor, există riscul ca atunci când va veni momentul să le îmbraci, să nu-ți mai placă.

  E ca și cum ai avea în cămară ingrediente expirate, dar totuși speri să poți găti ceva delicios cu ele în viitor.

  Așadar, e important ca toate hainele din garderobă să-ți vină perfect acum. Începe să te apreciezi și să te accepți așa cum ești și te încurajez să scoți din dulap hainele care îți amintesc mereu că nu ai silueta pe care ți-o dorești. Astfel faci loc pentru haine care te flatează și îți crește și stima de sine. Împuști doi iepuri deodată.

  Dacă te confrunți cu fluctuații de greutate și ți-e greu să renunți la anumite haine care nu-ți vin, iată o soluție. Le scoți din dulap, le pui în cutii și le depozitezi deasupra la dulap, în pod, în debara, oriunde. Important e să faci loc pentru haine care îți vin și în care te simți bine.

  Hainele nu se potrivesc cu stilul tău de viață

  Să discutăm puțin despre hainele din dulapul tău și stilul tău de viață. Poți avea o mulțime de haine, dar dacă acestea nu sunt potrivite pentru activitățile și rutina ta zilnică, atunci, într-adevăr, n-ai nimic de îmbrăcat.

  Hai să luăm un exemplu… Lucrezi de acasă și preferi să porți blugi, dar în garderobă ai zece costume și doar o pereche de blugi. E clar că nu ai opțiuni potrivite pentru stilul tău de viață.

  E ca și cum ai avea o mașină sport cu doar două locuri, dar tu ai nevoie de una spațioasă în care să încapă întreaga familie cu cei cinci membri.

  Așadar, hainele din garderoba ta trebuie să se potrivească stilului tău de viață actual, nu celui pe care l-ai avut în trecut sau pe care visezi să-l ai în viitor.

  Te provoc să faci o evaluare a activităților tale zilnice și a nevoilor tale. Apoi, asigură-te că hainele din garderobă sunt potrivite pentru acestea.

  Nu te agăța de haine pe care nu le porți sau care nu-ți sunt practice în viața de zi cu zi. Eliberează-te de acele piese care nu-ți sunt utile și nu se potrivesc stilului tău de viață.

  Hainele sunt demodate sau uzate

  Să fim sincere, dacă hainele tale te fac să te simți mai bătrână decât ești, e normal să nu le porți. De ce ai vrea să îmbraci piese care nu te fac să te simți bine în pielea ta? Te încurajez să scapi de ele. Dacă nu ești pregătită emoțional să te desparți de ele, poți să le depozitezi undeva în afara dulapului.

  Iar dacă ai haine decolorate, scămoșate sau cu mici defecte, probabil ocupă locul în dulap fără să le porți, pentru că nu vrei să transmiți mesajul că ești neglijentă și că nu te respecți. Și din moment ce oricum nu le porți, are vreun rost să stea acolo?

  Nu mă înțelege greșit, nu încerc să-ți spun că trebuie să schimbi complet garderoba la fiecare sezon. Nicidecum! Dar e important să-ți actualizezi garderoba cu piese în croieli moderne, deoarece chiar și articolele clasice pot suferi modificări în design.

  Garderoba e dezorganizată

  Dacă ți s-au adunat multe haine și le-ai depozitat unele peste altele din lipsă de spațiu, cu siguranță, știi cât de frustrant e să scormonești prin hainele aglomerate și să nu găsești nimic. Și atunci, ajungi să porți mereu acele câteva haine, pe care le vezi la prima vedere. Iar celelalte rămân ascunse și neglijate.

  E ca și cum ai avea o comoară ascunsă în dulap, dar nu reușești să o găsești din cauza dezordinii.

  Te încurajez să faci un pic de curățenie și să-ți organizezi hainele mai eficient. Dacă ai depozitat hainele unele peste altele, încearcă să le pui pe umerașe sau să folosești cutii și sertare pentru a le păstra ordonate. În felul acesta, vei putea vedea toate opțiunile pe care le ai și vei descoperi haine uitate care încă pot fi folosite.

  Crede-mă, e o senzație minunată să redescoperi haine pe care le-ai uitat. Vei fi surprinsă de cât de multe opțiuni ai în propriul tău dulap!

  Hainele nu sunt versatile

  Senzația că n-ai nimic de îmbrăcat, poate apărea și dacă ai multe piese orfane, care nu se potrivesc cu aproape nimic din garderobă. Sau care pot fi purtate doar la anumite ocazii.

  Poate că ai adunat de-a lungul timpului piese care te-au atras prin designul lor sau pentru că au fost în trend, dar care nu se integrează cu restul garderobei tale. Astfel atunci când deschizi dulapul, ești întâmpinată de o colecție de haine care nu pot fi combinate între ele.

  Soluția e să acorzi o mai mare atenție pieselor versatile. Majoritatea hainelor din garderoba ta ar trebui să se integreze în minim trei ținute pentru contexte diferite. De exemplu, o bluză care poate fi purtată la o ieșire cu prietenele, la birou și la o conferință. Sau o pereche de pantaloni care se potrivesc atât cu o cămașă elegantă, cât și cu o bluză casual. Aceste piese versatile îți vor oferi mai multe combinații și vei scăpa de frustrarea din fața dulapului.

  Dacă te uiți în dulap și observi că ai multe piese care nu se potrivesc cu nimic sau care au o utilizare foarte limitată, poate e timpul să renunți la ele. E mai important e să ai o garderobă funcțională, decât una imensă.

  Prea multe haine

  Deschizi dulapul și vezi un munte de haine care mai de care mai frumoase și mai interesante. Dar, ironia sorții, cu atâtea opțiuni, te simți blocată și îți e greu să decizi cu ce ținută să te îmbraci. Așa că ajungi să arunci pe tine aceeași ținută pe care o porți mereu, gândindu-te că nu ai altceva de îmbrăcat.

  Soluția în acest caz e simplificarea. E mai bine să ai mai puține articole pe care le iubești și le porți frecvent, decât multe piese pe care nu le porți niciodată. Nu degeaba se spune că ”puțin înseamnă mai mult”.

  Acum știi care sunt posibilele motive pentru care n-ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin și care sunt soluțiile.

  Așadar, te încurajez să-ți evaluezi garderoba. Scapă de hainele care nu-ți reflectă personalitatea, care nu-ți sunt bune, care nu se potrivesc cu stilul tău de viață și care sunt foarte demodate sau uzate. Pe urmă organizează dulapul, astfel încât toate hainele să fie la vedere. Iar la shopping cumpără doar haine versatile de care chiar ai nevoie.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)