Sari la conținut
Prima pagină » Blog de stil » Cum să îți vinzi hainele ușor și rapid pe Vinted

Cum să îți vinzi hainele ușor și rapid pe Vinted

  De-a lungul anilor, majoritatea dintre noi am adunat multe haine pe care le-am purtat puțin sau deloc. Pe unele nu au avut ocazia să le purtăm, altele nu se mai potrivesc stilului sau gusturilor noastre actuale, iar altele nu ne mai vin bine din cauza modificărilor la siluetă. Aceste articole ne pun în situația paradoxală: avem dulapul plin de haine, dar nimic de îmbrăcat. Așadar, ar fi bine să ne eliberăm de ele.

  Citește și articolul: De ce nu ai nimic de îmbrăcat, deși ai dulapul plin cu haine

  Cel mai simplu este să le donăm. Însă opțiunea mai bună este să le vindem pe Vinted, pentru că astfel putem recupera o parte din banii cheltuiți și îi putem reinvesti în viitoarele achiziții.

  În plus, se întâmplă un lucru magic la nivel mental. Atunci când vindem hainele, scăpăm de sentimentul de vinovăție că am cheltuit banii degeaba. Și nu vom mai ezita să încercăm noi stiluri și croieli, știind că, dacă nu ne vor plăcea sau nu ne vor veni bine, le vom putea vinde rapid.

  Dar ca să îți vinzi hainele ușor și rapid pe Vinted, este esențial ca acestea să apară în primele poziții pe platformă.

  Cum reușești asta?

  Prin obținerea de recenzii pozitive de la cumpărători, prin creșterea numărului de urmăritori și prin faptul că produsele tale sunt adăugate constant în lista de favorite a potențialilor cumpărători.

  Prin aceste acțiuni, demonstrezi algoritmului Vinted că oferi produse căutate și că ești o vânzătoare de încredere, ceea ce va aduce vizibilitate sporită pentru produsele tale.

  Așadar, hai să descoperim împreună cum să pui algoritmul să lucreze în favoarea ta.

  Pași să îți vinzi hainele cu succes pe Vinted

  Listează minim 3 produse zilnic în primele două săptămâni după crearea contului

  Vinted îți oferă ocazia să arăți că ești o vânzătoare de încredere. În primele săptămâni după crearea contului, produsele tale vor apărea în fruntea listei de noutăți și la căutări. Acest lucru îți sporește semnificativ șansele să-ți vinzi hainele și să obții recenzii pozitive.

  Recomandarea mea este să postezi cel puțin 3 produse zilnic. Nu durează mult și rezultatele pot fi remarcabile. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, listează și mai multe produse. Cel mai important este să fii consecventă și să adaugi produse zilnic, cel puțin până când strângi zece recenzii pozitive. După aceea, poți reduce frecvența, dar menține o anumită regularitate dacă vrei să obții vânzări constante. Fiecare nou produs listat atrage atenția și aduce vizualizări și pentru cele vechi.

  Realizează fotografii de calitate

  Se spune că o fotografie valorează cât o mie de cuvinte. Prin urmare, realizează fotografii de calitate, pentru că acestea determină cumpărătorii să achiziționeze produsul.

  Prezintă haina îmbrăcată, fie pe tine sau pe un manechin. Realizează fotografii din față, din spate, la eticheta cu brandul și mărimea, la cea cu compoziția materialului și la eventualele defecte.

  Aceste detalii îi ajută pe cumpărători să-și imagineze cum li se va potrivi haina și cum se va simți materialul, aspecte care conduc la o vânzare rapidă.

  Folosește cuvinte-cheie în titlu și descrie detaliat articolul

  Sunt foarte multe produse pe Vinted, de aceea mulți preferă să utilizeze bara de căutare pentru a găsi rapid exact ceea ce își doresc.

  Dacă vrei ca produsul tău să fie descoperit, gândește-te ce cuvinte cheie ar folosi potențialii cumpărători și integrează-le în titlul produsului tău.

  De exemplu, în loc să scrii simplu “Stiletto”, încearcă ceva mai detaliat precum “Pantofi cu toc subțire bej stiletto de la H&M”. Astfel, crești șansele ca produsul tău să fie găsit de cei interesați.

  Nu uita să acorzi atenție și descrierii produsului. Menționează starea acestuia și furnizează măsurători relevante (umeri, bust, talie, șold, lungime mânecă, lungime articol, lungime brant, înălțime toc etc.). Dacă este cazul, adaugă informații despre eventuale defecte sau alte detalii importante.

  Fii sinceră în descriere, pentru că acest lucru atrage feedbackuri pozitive. Și cu cât strângi mai multe astfel de recenzii, cu atât îți va fi mai ușor să-ți vinzi hainele pe Vinted.

  Stabilește un preț atrăgător

  Cumpărătorii sunt mereu în căutare de oferte bune, așa că un preț mai mic poate să-ți accelereze vânzarea.

  Ca să stabilești un preț competitiv, verifică ce prețuri practică alții pentru articole similare sau folosește sugestiile Vinted:

  • Dacă produsul este nou, pune la vânzare între 60% și 80% din prețul de achiziție.
  • În cazul unui articol în stare foarte bună, stabilește un preț între 40% și 60% din prețul de cumpărare.
  • Pentru un articol în stare bună sau satisfăcătoare, gândește-te la un interval între 20% și 40% din prețul inițial.

  Poți, de asemenea, să faci oferte individuale la cei care adaugă produsele tale în lista lor de favorite. Sau poți accepta ofertele propuse.

  O altă strategie eficientă este să reduci prețul atunci când mai mulți oameni arată interes, deoarece Vinted îi notifică automat când prețul scade. Astfel, vei atrage mai multă atenție și vei vinde mai repede.

  Răspunde prompt la mesaje și expediază rapid comenzile

  Cu cât răspunzi mai repede la mesaje, cu atât îți sporești șansele de a vinde. Fii deschisă, politicoasă și furnizează toate informațiile solicitate.

  După finalizarea vânzării, trimite comenzile cel târziu a doua zi. Deși Vinted acordă un termen de expediere de 5 zile, trimiterea rapidă a coletelor atrage recenzii pozitive. Ceea ce te va ajuta să-ți vinzi hainele rapid pe viitor.

  După cum observi să îți vinzi hainele pe Vinted nu este complicat. Cu consistență, onestitate și promptitudine, poți să-ți transformi dulapul într-o mică avere în doar câteva săptămâni. Aplică aceste sfaturi simple și vei vedea cum hainele tale vor găsi rapid drumul către noi proprietari.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Dacă îți creezi un cont pe Vinted apăsând pe oricare link din acest articol și listezi minim 3 produse, eu voi primi un comision. Acest aspect nu afectează însă transparența și obiectivitatea informațiilor pe care le-am oferit în acest ghid practic. Îți mulțumesc anticipat pentru susținere!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)