Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Cum să-ți vinzi hainele ușor și rapid pe Vinted

Cum să-ți vinzi hainele ușor și rapid pe Vinted

  În dulapul tău se ascund comori nevalorificate, pe care le poți transforma cu ușurință în bani, dacă decizi să-ți vinzi hainele pe Vinted.

  Probabil de-a lungul anilor ai adunat multe piese vestimentare, pe care le-ai purtat puțin sau deloc. Fie că nu ai avut ocazia să le porți, fie stilul și gusturile tale s-au schimbat sau poate silueta ta a suferit modificări și nu-ți mai vin bine. Aceste haine ocupă spațiu în dulap și îți inhibă creativitatea în alegerea ținutelor. Așadar, ar fi bine să te eliberezi de ele.

  Poți opta să le donezi, însă eu îți sugerez să-ți vinzi hainele pe Vinted.

  De ce?

  Simplu. Poți recupera o parte din banii cheltuiți, pe care îi poți reinvesti în viitoarele tale achiziții vestimentare.

  Pe lângă asta, se întâmplă un lucru magic la nivel mental. Atunci când vinzi hainele, scapi de sentimentul de vinovăție că ai cheltuit banii degeaba. În plus, nu vei mai ezita să încerci noi stiluri și croieli, știind că, dacă nu îți vor plăcea sau nu îți vor veni bine, le poți vinde rapid și poți recupera o parte din bani.

  Însă, pentru a avea succes în vânzarea hainelor pe Vinted, este esențial ca acestea să apară în primele poziții pe platformă.

  Cum reușești asta?

  Prin obținerea de recenzii pozitive de la cumpărători, prin creșterea numărului de urmăritori și prin faptul că produsele tale sunt adăugate constant în lista de favorite a potențialilor cumpărători.

  Prin aceste acțiuni, demonstrezi algoritmului Vinted că oferi produse căutate și că ești o vânzătoare de încredere, ceea ce va aduce vizibilitate sporită pentru produsele tale.

  Așadar, hai să descoperim împreună cum să pui algoritmul să lucreze în favoarea ta.

  Pași să-ți vinzi hainele cu succes pe Vinted

  Listează minim 3 produse zilnic în primele două săptămâni după crearea contului

  Vinted îți oferă ocazia să arăți că ești o vânzătoare de încredere. În primele săptămâni după crearea contului, produsele tale vor apărea în fruntea listei de noutăți și la căutări. Acest lucru îți sporește semnificativ șansele să-ți vinzi hainele și să obții recenzii pozitive.

  Recomandarea mea e să postezi cel puțin 3 produse zilnic. Nu durează mult și rezultatele pot fi remarcabile. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți lista și mai multe produse. Cel mai important e să fii consecventă și să adaugi produse zilnic, cel puțin până când strângi zece recenzii pozitive. După aceea, poți reduce frecvența, dar e important să menții o anumită regularitate dacă vrei să obții vânzări constante. Fiecare nou produs listat atrage atenția și aduce vizualizări și pentru cele vechi.

  Fă fotografii de calitate

  Fotografiile sunt factorul decisiv care convinge cumpărătorul să aleagă articolul.

  Ar fi de preferat ca prima fotografie să prezinte haina îmbrăcată, fie pe tine sau pe un manechin. Poți realiza un selfie în oglindă, fără să îți surprinzi fața.

  Apoi, fă poze din față, din spate, la eticheta cu brandul și mărimea, la cea cu compoziția materialului, și poze la eventualele defecte. Aceste detalii ajută cumpărătorul să-și contureze o imagine realistă despre cum arată haina și cum se simte materialul, aspecte esențiale pentru o vânzare rapidă.

  Folosește cuvinte-cheie în titlu și descrie detaliat articolul

  Sunt foarte multe produse pe Vinted, de aceea mulți preferă să utilizeze bara de căutare pentru a găsi rapid exact ceea ce își doresc.

  Dacă vrei ca produsul tău să fie descoperit, gândește-te ce cuvinte cheie ar folosi potențialii cumpărători și integrează-le în titlul produsului tău.

  De exemplu, în loc să scrii simplu “Stiletto”, încearcă ceva mai detaliat precum “Pantofi cu toc subțire bej stiletto de la H&M”. Astfel, crești șansele ca produsul tău să fie găsit de cei interesați.

  Nu uita să acorzi atenție și descrierii produsului. Menționează starea acestuia, furnizează măsurători relevante (umeri, bust, talie, șold, lungime mânecă, lungime articol, lungime brant, înălțime toc etc.), și dacă e cazul, adaugă informații despre eventuale defecte sau alte detalii importante.

  Fii sinceră în descriere, pentru că acest lucru atrage feedbackuri pozitive. Cu cât strângi mai multe astfel de recenzii, cu atât îți va fi mai ușor să-ți vinzi hainele pe Vinted.

  Stabilește un preț atrăgător

  Cumpărătorii sunt mereu în căutare de oferte bune, așa că un preț mai mic poate să-ți accelereze vânzarea.

  Ca să stabilești un preț competitiv, verifică ce prețuri practică alții pentru articole similare sau folosește sugestiile Vinted:

  • Dacă produsul e nou, îl poți pune la vânzare între 60% și 80% din prețul de achiziție.
  • În cazul unui articol în stare foarte bună, stabilește un preț între 40% și 60% din prețul de cumpărare.
  • Pentru un articol în stare bună sau satisfăcătoare, gândește-te la un interval între 20% și 40% din prețul inițial.

  Poți, de asemenea, să faci oferte individuale la cei care adaugă produsele tale în lista lor de favorite sau poți accepta ofertele propuse.

  O altă strategie eficientă este să reduci prețul atunci când mai mulți oameni arată interes, deoarece Vinted îi notifică automat când prețul scade. Astfel, vei atrage mai multă atenție și vei vinde mai repede.

  Răspunde prompt la mesaje și expediază rapid comenzile

  Cu cât răspunzi mai prompt la mesaje, cu atât îți sporești șansele de a încheia o vânzare rapidă. Fii deschisă, politicoasă și furnizează toate informațiile solicitate.

  După finalizarea vânzării, trimite comenzile cel târziu a doua zi. Deși Vinted acordă un termen de expediere de 5 zile, trimiterea rapidă a coletelor atrage recenzii pozitive, ceea ce te va ajuta să-ți vinzi hainele rapid pe viitor.

  După cum observi să-ți vinzi hainele pe Vinted nu e complicat. Cu consistență, onestitate și promptitudine, poți să-ți transformi dulapul într-o mică avere în doar câteva săptămâni. Aplică aceste sfaturi simple și vei vedea cum hainele tale vor găsi rapid drumul către un nou proprietar.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Dacă îți creezi un cont pe Vinted apăsând pe oricare link din acest articol și listezi minim 3 produse, eu voi primi un comision. Acest aspect nu afectează însă transparența și obiectivitatea informațiilor pe care le-am oferit în acest ghid practic. Îți mulțumesc anticipat pentru susținere!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)