Sari la conținut
Prima pagină » Blog de stil » Cum să te îmbraci pentru o înmormântare

Cum să te îmbraci pentru o înmormântare

  Din nefericire fiecare din noi ajungem să participăm la înmormântări. Acele ocazii solemne în care trebuie să arătăm respect faţă de decedat și față de cei îndoliați, atât prin comportament, cât şi prin felul cum ne îmbrăcăm. Tocmai de aceea, atunci când alegem ţinuta pentru o înmormântare trebuie să respectăm câteva reguli morale.

  Dacă te întrebi cum ar trebui să te îmbraci pentru o înmormântare, care sunt aspectele de care trebuie să ții cont, atunci când îți alegi ținuta, atunci hai să vedem.

  Reguli morale de urmat atunci când te îmbraci pentru o înmormântare

  Fii conservativă

  Indiferent de preferințele tale vestimentare, atunci când te îmbraci pentru o înmormântare trebuie să adopți un stil clasic și modest.

  Fustele sau pantalonii de stofă, cămășile sau bluzele simple, rochiile clasice, cardiganele și sacourile sunt articole potrivite pentru acest eveniment.

  Evită hainele mulate sau provocatoare, precum fustele mini, bluzele scurte, pantalonii cu talie joasă, bluzele și rochiile cu decolteuri adânci sau umeri dezveliți, care nu sunt potrivite în această situație. Alege piese vestimentare care sunt mai puțin revelatoare și care respectă solemnitatea momentului.

  Dacă alegi o rochie sau o bluză fără mâneci, adaugă un sacou sau un cardigan ca să menții decența necesară. Iar dacă porți fustă sau rochie, îmbracă și un dres negru ca să îți acoperi picioarele.

  Este important să arăți respect printr-o ținută conservativă, care să nu distragă atenția de la ceremonia propriu-zisă.

  Alege culori închise și evită imprimeurile

  Culoarea predominantă la o înmormântare este negrul. Dar dacă nu vrei să te îmbraci complet în negru, optează pentru nuanțe închise precum bleumarin sau gri închis.

  De asemenea, evită imprimeurile ca să păstrezi ținuta sobră și potrivită ocaziei. Aceasta contribuie la atmosfera de reculegere necesară în astfel de momente.

  Optează pentru accesorii simple

  Alege accesorii simple, cum ar fi o poșetă într-o culoare neutră și pantofi cu talpă joasă sau toc mic. Pantofii ar trebui să fie închiși în față pentru a păstra sobrietatea ținutei.

  În ceea ce privește bijuteriile, acestea ar trebui să fie cât mai simple și discrete, pentru a nu atrage atenția asupra ta. Evită accesoriile care fac zgomot, precum brățările voluminoase sau cerceii mari și stridenți.

  Alege machiaj minim

  Machiajul ar trebui să fie natural și discret, pentru a nu atrage atenția. Optează pentru un machiaj care să fie insesizabil. Iar dacă anticipezi că vei plânge, folosește rimel rezistent la apă, ca să eviți situațiile neplăcute.

  Foloseşte foarte puţin parfum

  Parfumul trebuie folosit cu moderație, deoarece mirosurile puternice pot fi deranjante sau chiar alergice pentru unii participanți. Asigură-te că parfumul pe care îl folosești este abia perceptibil, ca să nu cauzezi disconfort celor din jur.

  În concluzie, atunci când te îmbraci pentru o înmormântare, alege modestia și discreția, acestea fiind cele mai potrivite pentru a arăta respectul cuvenit în asemenea context.

  Dacă simți că ai nevoie de ajutor în alegerea ținutei, apelează cu încredere la un stilist vestimentar.

  Te îmbrățișez,

  Consultant de stil vestimentar Izabella Albert

  Sursă foto: freepik.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Conținutul este protejat :)