Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Stilpedia | Cum să te îmbraci ca să ai succes?

Stilpedia | Cum să te îmbraci ca să ai succes?

  În acest articol vorbim despre cum să te îmbraci ca să ai succes, pentru că hainele chiar îți pot influența succesul, indiferent dacă asta înseamnă pentru tine o angajare pe un post la care visezi, o promovare mult dorită sau semnarea unui contract cu un client important.

  Adevărul e că hainele au o putere extraordinară. Și nu spun eu asta, ci o spun studiile.

  În primul rând, hainele te influenţează pe tine. Dacă îmbraci hainele potrivite ai mai multă încredere în tine. Şi încrederea în sine este cel mai important factor care te propulsează spre culmile succesului.

  În al doilea rând cu ajutorul vestimentaţiei creezi prima impresie, chiar înainte de a scoate un cuvânt. Şi o impresia bună este întotdeauna un punct în plus pentru tine.

  Aşadar hai să vedem care sunt paşii de urmat atunci când vrei să te îmbraci ca să ai succes…

  Primul pas: Alege codul vestimentar potrivit

  Hainele clasice, atemporale, cum ar fi costum, sacou, cămaşă, pantaloni de stofă, fustă creion emană profesionalism şi seriozitate.

  Tocmai de aceea sunt de preferat în mediul business.

  Însă acest cod vestimentar este prea autoritar şi serios într-un domeniu creativ, de exemplu.

  Caz în care îţi recomand să te îndrepţi mai mult spre business casual sau chiar smart casual.

  Adică să introduci elemente relaxate în ținutele business. Poate un cardigan sau o fustă plisată sau o pereche de pantaloni chino, de ce nu?

  Nu o să intru acum în detalii pentru că pe platforma Stilpedia găsești informații despre fiecare cod vestimentar în parte, cum ar fi ce articole se integrează și ce articole nu sunt acceptate în fiecare cod.

  Bineînțeles sunt disponibile și panouri cu ținute pentru inspirație. Dacă vrei acces la aceste materiale te invit să te înscrii pe stilpedia.ro.

  Al doilea pas: Alege culori potrivite

  Culorile au semnificaţii psihologice, astfel cu ajutorul lor poţi transmite mesaje favorabile despre tine.

  Culorile reci, cum ar fi nuanțe de albastru transmit profesionalism, iar cele calde, cum ar fi galben sau portocaliu dezvăluie despre tine că ești prietenoasă și abordabilă.

  Culorile închise precum negru, bleumarin, gri închis, verde închis emană rafinament, putere, maturitate, pragmatism și autoritate.

  În timp ce culorile deschise, pastelate, cum ar fi mov lavandă, roz pal, verde deschis și așa mai departe, denotă lejeritate, delicatețe, tinerețe și frivolitate.

  Culorile accentuate, de exemplu roșu, fucsia, verde crud, transmit faptul că ești o persoană activă, veselă, curajoasă și provocatoare.

  Iar cele prăfuite, de exemplu roz prăfuit, albastru deschis prăfuit, bej transmit eleganță, profesionalism, calm și rafinament.

  Așadar alege culorile potrivite ca să transmiți mesajele potrivite.

  Al treilea pas: Adaugă personalitate şi culoare prin accesorii

  Costumul și, de obicei, hainele business te fac să arăți pregătită, competentă și de încredere.

  Dar îți recomand să adaugi puțină personalitate în ţinută, ca să fii remarcată.

  De exemplu un lănțișor colorat poate genera o conversație interesantă. De asemenea eșarfele, poşetele, curelele sunt modalități excelente de a adăuga un strop de personalitate în ținută.

  Al patrulea pas: Alege haine curate și călcate care îți vin perfect

  Nimic nu-ţi poate asigura mai bine o imagine ireproşabilă, decât hainele curate și călcate care-ţi vin ca turnate.

  Un costum scump poate părea ieftin dacă nu cade perfect pe silueta ta, dar un costum ieftin poate arăta scump dacă îţi vine perfect. Iar aspectul îngrijit transmite atenţie la detalii.

  Pe lângă asta, e foarte important să te simţi confortabil în hainele îmbrăcate, adică ar fi bine să nu te strângă sau să nu trebuiască să le aranjezi tot timpul.

  Pentru că atunci când te simţi confortabil în haine, ai mai multă încredere în tine și te poți concentra mai bine.

  Citește și articolul: Secretele unui stil elegant

  Ultimul pas: Evită hainele prea mulate, prea decoltate și prea moderne

  Este important să fii percepută ca fiind o femeie matură, serioasă şi puternică. Iar hainele tale trebuie să reflecte acest lucru.

  Așadar alege fuste creion până la genunchi în locul fustelor mini sau rochii croite pe siluetă în locul rochiilor mulate.

  De asemenea, evită să atragi atenţia la bust prin decolteuri foarte adânci, pentru că în comunicare este foarte important ca oamenii să se uite la faţa ta.

  Pune-te în locul interlocutorului care, în loc să fie atent la ce spui, se concentrează în continuu să-şi mute privirea de pe decolteul tău. Nu-i o senzație prea plăcută.

  Iar dacă porţi haine ultramoderne creezi impresia că îţi petreci mult timp ținând pasul cu tendințele și în concluzie îți pasă mai mult de modă decât de serviciu.

  Încearcă să găsești un echilibru între clasic și modern, ca să nu fii percepută nici ca o victimă a modei, dar nici ca o demodată.

  Și o recomandare: Îmbracă-te pentru succes şi în timpul liber

  Ai grijă de imaginea ta și în timpul liber, pentru că niciodată nu ştii cu cine te poți întâlni. Potenţialii tăi clienţi, şeful sau viitorul şef pot fi oriunde.

  Evită să ieşi pe stradă cu şlapi, pantaloni de trening sau tricouri uzate… înţelegi ideea.

  Experimentează cu aspectul tău. Observă cum reacționează oamenii atunci când porţi anumite culori sau stiluri.

  Apoi, pe baza acestor reacții și a obiectivelor tale de carieră, poți lua o decizie în cunoștință de cauză despre cum să te îmbraci ca să ai succes.

  Mult succes!

  Albert Izabella

  Consultant de stil vestimentar și autor

  Ajut femeile care s-au neglijat pe plan vestimentar, să-și redescopere frumusețea și să se îmbrace cu stil, ca să le crească încrederea în sine și să strălucească.

  error: Conținutul este protejat :)