Ai încercat să folosești un calculator forma corpului sau să îți identifici forma corpului măsurând și comparând circumferința umerilor, bustului, taliei și șoldurilor, dar nu ai ajuns la nicio concluzie?
Nu ești singura…
Deși această metodă este cea mai cunoscută, eu consider că aceste măsurători te pot induce în eroare. Ele includ particularități precum bustul, abdomenul și fesele, care pot crește sau scădea și pot altera măsurătorile. Totuși, aceste schimbări nu influențează forma corpului.
Forma siluetei se bazează pe structura osoasă și masa musculară, adică este conturul văzut din față și din spate.
Așadar, hai să descoperim metoda de stabilire a formei corpului, pe care o consider cea mai simplă și corectă.
Pasul 1: Fotografiază silueta
Poate te întrebi de ce trebuie să te fotografiezi dacă te poți vedea în oglindă oricând.
Când te privești în oglindă, te concentrezi pe anumite părți ale siluetei și pierzi imaginea de ansamblu. Practic, vezi ce vrei să vezi. Fotografia, însă, îți arată cum te văd ceilalți. Este ca și cum ai privi pe altcineva în poză. Te vezi mai obiectiv.
Așadar, este important să te fotografiezi, ca să poți folosi calculatorul forma corpului pe care ți-l ofer mai jos.
Urmează acești pași:
- Îmbracă-te în haine strâmte, cum ar fi un top mulat și colanți de aceeași culoare sau în nuanțe apropiate. Nu uita să porți sutien sub top.
- Pune telefonul pe o masă, sprijinit de câteva cărți ca să stea drept. Deschide camera, setează cronometrul la 10 secunde, apasă pe buton și așează-te rapid în fața telefonului.
- Adoptă o poziție dreaptă.
- Ridică umerii, scoate bustul și ține mâinile îndepărtate de corp, ca să se vadă conturul siluetei.
- Fă o poză din față și alta din spate.
- Pe fotografie trasează două linii verticale de la cotitura umerilor (punctul unde se termină osul umărului) până jos.
Dacă rogi pe cineva să îți facă fotografiile, asigură-te că ține camera dreaptă, la nivelul mijlocului tău. Dacă poza este făcută de sus, imaginea poate deforma conturul, făcând partea de sus să pară mai mare decât cea de jos.

Pasul 2: Folosește acest calculator forma corpului
Având pozele în față, compară lățimea umerilor, taliei și șoldurilor, apoi identifică forma corpului folosind diagrama de mai jos.

Dacă mai ai dubii, iată câteva indicii, care să te ajute:
Silueta X sau clepsidră este echilibrată.
Are umeri medii sau lați, bust mediu sau plin, talie îngustă, șolduri rotunjite, posterior rotund și picioare echilibrate.
Dacă ai forma corpului X, găsești greu pantaloni care să îți vină perfect. De obicei, pantalonii care sunt buni pe șolduri sunt largi în talie.
Silueta H sau dreptunghi este dreaptă, cu un aspect androgin.
Are umeri lați, bust mediu, talie lată și dreaptă, șolduri drepte, posterior plat și picioare subțiri.
Dacă ai silueta adrogină, găsești mai ușor haine la secțiunea pentru bărbați.
Hai în comunitatea Stilpedia!
Alătură-te celor peste 1100 de femei care deja primesc pe email cele mai bune sfaturi și trucuri vestimentare ca să arate și să se simtă minunat!
Silueta O sau măr este voluminoasă în mijloc.
Are umeri înguști, bust mediu sau plin, talie plină și rotundă, șolduri drepte, posterior plat și picioare subțiri.
Dacă ai acest tip de siluetă, găsești greu pantaloni potriviți. Cei care îți sunt buni în talie sunt largi pe șolduri. O altă provocare este să găsești cămăși potrivite. Cele care îți sunt bune la umeri sunt strâmte la bust și talie, iar cele care îți sunt bune la talie sunt largi la umeri.
Silueta V sau triunghi inversat este mai voluminoasă în partea de sus.
Are umeri pătrați și drepți, bust mediu sau plin, talie dreaptă și ușor îngustă, șolduri drepte, posterior plat și picioare subțiri.
Dacă ai această siluetă, ești nevoită să cumperi bluze și cămăși de mărime mai mare decât la pantaloni și fuste.
Silueta A sau pară este mai voluminoasă în partea de jos.
Are umeri înguști, bust mic sau mediu, talie îngustă, șolduri pline și rotunjite, posterior rotund și picioare groase.
Dacă ai silueta A, găsești greu pantaloni care să îți vină perfect. De obicei, pantalonii care sunt buni pe șolduri sunt largi în talie. De asemenea, ești nevoită să cumperi bluze și cămăși de mărimi mai mici decât la fuste și pantaloni.
Acum, după ce ai folosit acest calculator forma corpului și ai identificat în ce categorie te încadrezi, tot ce îți rămâne de făcut este să alegi haine potrivite.
Dacă nu mai vrei să irosești bani pe haine care nu te avantajează, îți recomand ebookul Silueta ta, Moda ta, pe care l-am creat special pentru tine. Acest manual de stil complet te ghidează pas cu pas să descoperi ce tip de siluetă ai și să alegi haine, accesorii și ținute care să te pună în valoare. În plus, vine la pachet cu 3 bonusuri valoroase și acum este disponibil la preț redus.
În încheiere, vreau să îți amintesc că fiecare formă de corp este unică și frumoasă în felul său. Scopul este să te simți confortabilă și încrezătoare în hainele pe care le porți.
Ți-a plăcut articolul? Vrei să mă susții ca să pot crea și mai mult conținut valoros pentru tine? O cafea virtuală (sau mai multe) din partea ta mi-ar da un plus de energie și motivație🙂