Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Cum creezi ținute casual călduroase fără să renunți la stil

Cum creezi ținute casual călduroase fără să renunți la stil

  Ești o persoană friguroasă și simți că stilul tău are de suferit când temperaturile scad? Îți dorești ținute casual călduroase, dar vrei să arăți și bine în același timp?

  Soluția cea mai la îndemână ar fi varianta: blugi, pulover gros și geacă de puf. Dar această combinație, pe lângă faptul că adaugă câteva kilograme, nu te face să te simți stilată.

  Dacă dai din cap afirmativ, atunci am o veste grozavă pentru tine.

  Nu trebuie să îmbraci haine foarte groase ca să ai ținute casual călduroase. Și în acest articol îți voi dezvălui două trucuri simple, astfel încât să faci față sezonului rece cu stil.

  Hai să vedem…

  Cum creezi ținute casual călduroase

  Alege haine din materiale care mențin temperatura corpului

  Primul și cel mai important aspect de care trebuie să ții cont e să alegi haine confecționate din materiale care mențin temperatura corpului.

  Corpul tău știe să-și regleze și să-și mențină temperatura constantă cu ajutorul hipotalamusului din creier, care e un fel de termostat al corpului.

  Așadar, ca să creezi ținute casual călduroase, tot ce trebuie să faci e să-ți ajuți corpul.

  Cum faci asta? Cu ajutorul hainelor confecționate din mătase și lână, precum cașmir, alpaca, merinos, mohair sau lână de oaie. Acestea, chiar dacă sunt subțiri, reușesc să mențină temperatura corpului.

  E drept că aceste materiale, fiind naturale pot fi puțin costisitoare, dar merită investiția. Însă, dacă vrei o alternativă mai ieftină, poți opta pentru acril, care e cel mai călduros material sintetic, cu o capacitate mare de izolare.

  Deci, data viitoare când te duci la cumpărături, te încurajez să verifici eticheta în loc să te uiți la grosimea materialului. Ideal ar fi să aibă în compoziție un procent cât mai mare din aceste materiale.

  În locul puloverului gros de bumbac care nu face față frigului, ia în considerare o bluză subțire din lână, cașmir sau acril. Iar geaca de puf o poți înlocui cu un palton de lână. Astfel obții o combinație casual, nu doar caldă, ci și stilată. Ca bonus, subțiezi și silueta.

  Dacă vrei să fii mai elegantă, schimbă blugii cu pantaloni din stofă de lână. Astfel, te bucuri de căldură și rafinament în același timp.

  ținute călduroase

  Stratifică hainele

  Dacă ți se pare că variantele prezentate nu sunt suficient de călduroase sau dacă vrei să adaugi un plus de stil, atunci îți recomand cu căldură să încerci stratificarea hainelor.

  De ce?

  Pentru că mai multe haine subțiri suprapuse îți oferă o căldură mai mare decât un singur strat gros. Fiecare haină în parte ține de cald, iar între ele se formează straturi de aer care se încălzesc și, de asemenea, țin de cald.

  Așadar, în loc să optezi pentru haine foarte groase și voluminoase, alege mai multe straturi subțiri, dintre care măcar unul să fie dintr-un material călduros precum mătasea, lâna sau acrilul.

  De exemplu, poți purta peste o cămașă de mătase, un pulover subțire și o jachetă de lână.

  Sau peste maleta subțire din cașmir, poți îmbrăca o cămașă și pe urmă un palton de lână.

  Dacă preferi un look mai casual, încearcă să suprapui peste o bluză subțire din acril, o jachetă denim și un palton de lână.

  Acestea sunt doar câteva idei, dar odată ce începi să stratifici hainele, vei descoperi o multitudine de opțiuni, care îți oferă căldură și stil în sezonul rece.

  Ținute casual călduroase

  Sfat rapid: Dacă nu vrei să arăți ca și cum ai fi luat întreg dulapul pe tine, creează efectul de talie îngustă. Poți face asta prin haine cambrate, ori prin bluzarea topurilor ori prin purtarea unei curele peste ultimul strat, adică peste palton.

  În concluzie, crearea unor ținute călduroase nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri în privința stilului. Ba dimpotrivă, e o oportunitate de a-ți exprima creativitatea și personalitatea chiar și în cele mai reci zile. Cu combinații inteligente și materiale bine alese, poți străluci în orice context, indiferent de temperatură.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com, fotor.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  error: Conținutul este protejat :)