Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 5 croieli care te ajută să maschezi burta

5 croieli care te ajută să maschezi burta

  Crezi că nici o haină nu-ți vine bine din cauză că ai abdomenul plin? Porți mereu haine largi sau închise la culoare ca să maschezi burta?

  Ai impresia că toate femeile arată bine, cu excepția ta? Te simți jenată și vinovată pentru că ai burtă? Nu te simți valoroasă și atrăgătoare, ci dimpotrivă, te simți nepotrivită atunci când te privești în oglindă?

  Dacă te regăsești în aceste cuvinte, vreau să te asigur că nu ești singura în această luptă. Multe femei se simt nesigure și se autodepreciază din cauza asta.

  Însă, eu cred cu tărie că frumusețea vine în multe forme și dimensiuni, și că nimeni, dar absolut nimeni nu ar trebui să se simtă neapreciat sau rușinat din cauza corpului său.

  Din păcate, abdomenul plat a fost atât de mult promovat, încât a devenit un ideal, o perfecțiune la care aspiră fiecare femeie. Dar, adevărul e că foarte puține femei au așa ceva și e perfect normal. Deoarece burta poate să apară din mai multe cauze, care nu au neapărat legătură cu alimentația.

  Poate ai născut și ai rămas cu burtă (să nu uităm că multe femei care își doresc copii nu au această șansă). Sau poate ai probleme hormonale care balonează abdomenul (precum endometrioza). Sau poate treci printr-o perioadă stresantă sau ai probleme cu flora intestinală. Toate acestea pot fi cauze posibile și nu au de-a face cu tine sau cu alegerile tale. Deci, te rog nu te mai judeca.

  Și să-ți mai spun un secret!

  Burta ta nu e așa de mare cum o percepi. Mai citește odată, pentru că e important.

  Ți se pare mai mare pentru că te concentrezi excesiv asupra ei, în timp ce alții nici măcar nu o observă.

  Am avut numeroase cliente care spuneau că vor să-și ascundă burta, dar eu mă uitam la ele și mă întrebam „Care burtă?”

  Așadar hai să depășim această provocare.

  Primul pas, pe care îl încurajez din tot sufletul, e să accepți faptul că burta face parte din tine, din frumusețea și din unicitatea ta. Dacă simți că ai nevoie de ajutor, nu ezita să consulți un terapeut.

  Al doilea pas e să alegi haine care să ascundă burta. Dacă nu o vei mai vedea, nu te vei mai concentra pe ea și vei putea să-ți descoperi celelalte calități pe care le-ai ignorat până acum. Aceasta va contribui la creșterea încrederii în tine.

  Și pentru că misiunea mea e să te ajut să fii și să te simți frumoasă, în continuare îți voi dezvălui cele cinci croieli care te ajută să maschezi burta.

  Totuși, vreau să subliniez că aceste recomandări sunt generale și pot funcționa diferit pentru fiecare persoană. Încearcă-le și adoptă doar ce funcționează pentru tine.

  Acestea fiind spuse, hai să vedem…

  5 croieli care te ajută să maschezi burta

  Talia înaltă

  Dacă până acum ai preferat fustele și pantalonii cu talie joasă, ar fi o idee bună să iei în considerare pantalonii și fustele cu talie înaltă sau medie, care se ridică până la nivelul buricului.

  De ce să faci asta? Pentru că betelia pantalonilor și a fustelor cu talie joasă strânge silueta de jur împrejur, astfel se formează colăcei și burta e forțată să se bombeze deasupra beteliei.

  În schimb, pantalonii și fustele cu talie înaltă funcționează asemenea unui corset, adică aplatizează burta și ascund colăceii.

  cum să maschezi burta

  Peplum

  O croială grozavă, care te ajută să obții o talie subțire, în timp ce îți maschezi burta e peplumul. Adică un volan mai lat în zona abdomenului, care creează spațiu pentru burtă și o ascunde.

  Poți opta pentru bluze, cămăși, sacouri, rochii sau chiar fuste cu acest detaliu șic.

  Atunci când alegi haine cu peplum, asigură-te că linia orizontală de deasupra peplumului cade în cea mai subțire parte a taliei tale. În funcție de burta ta poate fi mai jos sau mai sus.

  cum să ascunzi abdomenul plin

  Citește și articolul → 6 greșeli de evitat când vrei să-ți ascunzi burta

  Pense

  Dacă vrei să maschezi burta, te încurajez să încerci și hainele cu pense în zona abdomenului.

  Ce sunt, de fapt, pensele?

  Ele sunt acele cusături mici care adună materialul și îi dau puțin volum, astfel creează spațiu pentru burtă și implicit, o maschează.

  Pensele pot fi găsite pe bluze, cămăși, rochii, dar și pe fuste sau pantaloni.

  Ar fi bine să alegi haine cu doar câteva pense, care să te ajute să-ți maschezi burta. Dacă sunt multe, se creează prea mult volum, ceea ce va face ca burta ta să pară mai mare decât e în realitate.

  cum să maschezi burta

  Croială evazată

  O altă croială care te ajută să maschezi burta e cea în formă de „A” sau evazată, cum preferi să o numești. Această croială e strâmtă în partea de sus și se lărgește în partea de jos.

  Bluzele, cămășile și rochiile se potrivesc pe bust și apoi se extind în partea de jos, astfel îngustează partea de sus a siluetei, în timp ce ascund burta.

  Pe de altă parte, fustele și pantalonii sunt mai strâmți în partea de sus și aplatizează burta. Apoi, se lărgesc în partea de jos, echilibrând astfel zona abdomenului.

  cum să ascunzi abdomenul plin

  Drapaje

  Ultima croială care ascunde bine burta e drapajul în zona abdomenului.

  Drapajul e atât un surplus de material care ajută la acoperirea abdomenului, cât și o tehnică de a distrage atenția. Cu multe linii în diverse direcții, ochiul obosește și se uită rapid în altă parte.

  Poți opta pentru bluze sau cămăși cu drapaje, pe care să le îmbraci cu fuste și pantaloni.

  Sau, dacă vrei să-ți evidențiezi talia pentru o aparență mai feminină, alege rochii drapate în față sau fuste cu drapaje pe care să le porți cu bluze sau cămăși introduse.

  cum să maschezi burta

  Acestea sunt cele cinci croieli care te ajută să maschezi burta. Te încurajez să le încerci, ca să vezi care funcționează pentru silueta ta.

  În încheiere vreau să-ți reamintesc faptul că burta nu te face mai puțin feminină. Nici mai puțin atrăgătoare și în mod cert nu îți definește valoarea. Este parte din tine, începe să o privești cu blândețe și să o accepți.

  Te îmbrățișez,

  Stilist vestimentar Izabella Albert
  Izabella Albert, Consultant de stil vestimentar și Autor

  Te îndrum să-ți conturezi stilul personal autentic, astfel încât să te simți încrezătoare și confortabilă în propria ta piele

  Sursă foto: freepik.com, fotor.com

  Disclaimer: Acest articol poate conține linkuri de afiliere. În cazul în care achiziționezi produse prin intermediul lor, eu obțin un mic comision, dar acesta nu influențează prețul pe care îl plătești. Comisionul obținut prin aceste linkuri de afiliere îl folosesc pentru menținerea acestui site și pentru crearea de conținut valoros și gratuit.

  error: Conținutul este protejat :)